Als gevolg van de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus, heeft Airtrade Holland B.V., het bedrijf achter de KLM Package Deals eveneens moeten besluiten om alle Package Deals-boekingen met vertrek tot en met 10 mei 2020 te annuleren. Dit betekent dat reizen helaas geen doorgang kunnen vinden en Airtrade Holland voor een voucher gaat zorgen.

annuleringsbeleid

Airtrade Holland B.V hanteert het volgende annuleringsbeleid voor reizen en schrijft aan de klanten dat ze de reis zelf voor de klant annuleren. De reissom wordt gerestitueerd in de vorm van een voucher. Dit gaat een corona-voucher worden die voldoet aan de voorwaarden zoals opgesteld door de ANVR en SGR. Volgens de automatische berichtgeving van het bedrijf zal het voucher binnen enkele weken per mail worden toegestuurd en moet de klant hier verder geen actie voor nemen. De voucher zou dan vanaf het moment van uitgifte maximaal 1 jaar geldig blijven. De voucher is geldig op de combinatie van vlucht, hotel en/of autohuur voor een bestemming naar keuze.

bezorgdheid over de communicatie

Vanwege grote drukte op het Airtrade Customer Service Center vragen zij geen telefonisch contact op te nemen. Op email reageert het bedrijf evenmin, behalve een automatisch antwoordbericht waarin staat om vooral niet te bellen en af te wachten. Het bedrijf stuurde begin april een email om klanten te informeren over de status van hun persoonlijke Corona-voucher voor uw geboekte KLM Package Deal. Daaruit bleek dat ze toen de laatste hand legden aan de ontwikkelingen van het Corona voucher met ANVR SGR garantie, die zij doen toekomen. Daarna bleef het stil rondom Airtrade Holland B.V.. Alle communicatie met het bedrijf wordt met een standaard email beantwoord zodat niemand weet waar hij echt aan toe is.

Lees ook  KLM moet coronamiljarden terugbetalen nu Europees hof steun intrekt

Airtrade is marktleider op het gebied van de inkoop, uitgifte en verwerking van vliegtickets voor de reisbranche. Airtrade is lid van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). Voor het beleid inzake de corona maatregelen verwijzen zij naar de website van de KLM.

geen voucher, geen garantie

Omdat de coronacrisis een zeer uitzonderlijke situatie is, is samen met de ANVR en de SGR besloten om bij annuleringen vanwege het coronavirus een speciale voucher uit te geven. Deze heeft de waarde van de betaalde reissom inclusief de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds, blijft tot een jaar na uitgifte geldig en is van toepassing op alle reizen bij dezelfde organisatie. De SGR staat garant voor de waarde van je voucher. Maar dan moet je die wil in bezit krijgen.

Vandaag liet Airtrade in een reactie weten: “we zijn inderdaad in de afrondende fase en verwachten uiterlijk volgende week de voucher en voorwaarden te kunnen mailen. wij vertrouwen erop u hiermede voldoende geïnformeerd te hebben.”

Lees ook: KLM komt met tegoedbon voor restitutie van pakketreizen

KLM
KLM vloot te Schiphol
ook verkrijgbaar in PlayStore
Print Friendly, PDF & Email