Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Niet alleen de luchtvaart is stil gevallen tijdens de coronacrisis. Sinds april valt er door bureaus als EUClaim zo goed als niets meer te claimen omdat er nauwelijks nog gevlogen wordt. Uit analyse van de ingevulde vluchtgegevens tijdens het vooronderzoek blijkt nu meestal dat er sprake is van een buitengewone omstandigheid en de klant helaas niet in aanmerking komt voor een vergoeding.

Meestal luidt het advies om de voucher maar te accepteren omdat een eventuele rechtsgang meer tijd in beslag neemt dan het duurt om uiteindelijk toch je geld terug te krijgen. De maatschappijen moeten na maximaal een jaar alsnog geld teruggeven als de klant geen gebruik heeft gemaakt van de voucher.

geen sterke zaak door buitengewone omstandigheden

Met een buitengewone omstandigheid wordt een situatie bedoeld waarin sprake is van overmacht. De vliegtuigmaatschappij is niet verantwoordelijk voor de ontstane problemen met de vlucht. Hierbij kunt u o.a. denken aan een staking van de luchtverkeersleiding, slecht weer of politieke onstabiliteit.

EUclaim is een bureau dat passagiers tegen vergoeding helpt om compensatie te krijgen van luchtvaartmaatschappijen in het geval van verwijtbare grote vertraging of annulering. Door de jarenlange ervaring weten zij dat dat zij geen positief resultaat kunnen behalen en daarom nemen zij de claimaanvraag niet aan. Bedrijven als EUClaim  zorgen ervoor dat gedupeerde vliegtuigpassagiers krijgen waar ze recht op hebben. Op het moment dat u last heeft gehad van een geannuleerde of vertraagde vlucht, een gemiste aansluiting of dat u geweigerd bent op de vlucht, kunt u bij hen terecht.

Vanaf de komst van Verordening 261/2004 houden vliegtuigmaatschappijen zich niet altijd aan de wetgeving. Om deze reden is EUclaim in 2007 opgericht door Hendrik Noorderhaven. Op dat moment waren zij het enige bedrijf in Nederland dat zich op basis van no cure, no pay inzette voor Europese vliegtuigpassagiers. 

Lees ook: Een voucher accepteren is geen garantie voor de consument

Alles staat aan de grond
vliegtickets