[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

In tijden van de coronacrisis waren er bijna geen lijnvluchten meer van en naar Eindhoven Airport. Wat er dagelijks vloog was op één hand te tellen. Uit diverse mediaberichten blijkt dat er in de maand mei dit jaar 178 vluchten Eindhoven Airport aandeden. En in de maand april dit jaar waren dat 148 vluchten. In mei 2019 waren dit 4000 vluchten. 

De bezettingsgraad van het aantal vliegtuigstoelen in januari en februari 2020 ten opzichte van januari en februari 2019 is nagenoeg gelijk. Dit bleek uit onderzoek van het CBS. In maart 2020 nam de bezettingsgraad van het aantal vliegtuigstoelen duidelijk af ten opzichte van maart 2019, de bezettingsgraad in maart 2019 was 80,4 procent en in maart 2020 was dit 56,5 procent. In april bereikten de bezettingsgraad van het aantal vliegtuigstoelen een dieptepunt, in april 2019 was de bezettingsgraad 82,4 procent en in april 2020 was het 29 procent. Het is dus een enorm verschil ten opzichte van vorig jaar, en de vraag is hoelang het nog gaat duren voordat we weer van deze aantallen hebben.

De coronamaatregelen worden in de meeste landen versoepeld, maar er zijn ook nog veel landen waar het coronavirus nog om zich heen slaat. Luchtvaartmaatschappij Wizz Air was tijdens deze Lock down nog wel actief op dit vliegveld. Ook vertrokken en landen er tijdens de Lock down geregeld privévliegtuigjes op Eindhoven. 

Gelukkig liggen deze vervelende tijden nu achter ons en begint Eindhoven Airport langzaam weer op te krabbelen. Het aantal vluchten van en naar Eindhoven neemt sinds mei weer toe. Vanaf donderdag wordt verwacht dat er zo’n veertig vluchten per dag vertrekken vanaf deze luchthaven. Ze hopen in augustus het aantal vluchten nog verder uit te breiden. Eindhoven Airport wordt vooral gebruikt door luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia, Ryan Air en Wizz Air. Luchtvaartmaatschappij Ryan Air kondigde eerder deze week aan dat ze vanaf drie augustus ook tweewekelijks gaan vliegen van Eindhoven naar Cyprus Paphos. Wizz Air maakte vorige week bekend dat ze vanaf 1 augustus ook drie keer per week van Eindhoven naar Cyprus Larnaca gaan vliegen.

Lees ook  Belgische Ryanair piloten kondigen vierde staking aan in twee maanden

Lees ook: Veel grote containerschepen varen leeg de wereld rond

Print Friendly, PDF & Email