Sinds kort is het MaaS-Lab verrijkt met ING Bank. Als internationale commerciële bank ondersteunt ING klanten actief in het passagierstransport per bus, trein, metro en andere modaliteiten. Parallel werkt de ING scale-up Invisible Tickets hard aan de volgende generatie betalingsmethode in het openbaar vervoer. Met behulp van track en tracetechnologie kan de passagier automatisch zijn reis afrekenen.

“We zijn er trots op ING te mogen verwelkomen bij het MaaS-Lab. De deelname van ING sluit naadloos aan op onze ambitie om innovatieve marktspelers samen te brengen om een open en inclusief MaaS-ecosysteem echt van de grond te krijgen”, zegt Bertho Eckhardt, voorzitter MaaS-Lab.

Het MaaS-Lab is een samenwerkingsverband tussen alle partijen uit het bedrijfsleven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van MaaS (Mobility as a Service) in Nederland. Doel is het creëren van de juiste randvoorwaarden voor gezonde en optimale MaaS-diensten die aansluiten op het maatschappelijke belang en de wensen van de reiziger. Het MaaS-Lab wordt gefaciliteerd door KNV.

“We sluiten ons graag aan bij het MaaS-Lab initiatief om zo ons steentje bij te dragen aan een duurzame ontwikkeling van het personenvervoer in Nederland en daarbuiten.”, zegt Juliette van Enckevort, ING Global Lead Land Transport, Transport & Logistics.

Lees ook: CROW Kenniscafé MaaS geeft inzicht in gedragsverandering

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Print Friendly, PDF & Email