PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Marie-Ange Debon benoemd tot uitvoerend voorzitter Keolis


De Raad van Commissarissen van Keolis Group heeft, onder voorzitterschap van Joël Lebreton, Marie-Ange Debon unaniem benoemd tot uitvoerend voorzitter van Keolis Group Executive, tijdens een Raad van Commissarissen die op dinsdag 28 juli 2020 werd gehouden. Marie-Ange Debon begint op 24 augustus 2020 als uitvoerend voorzitter van Keolis Group Executive.

We zijn verheugd Marie-Ange Debon te verwelkomen in het management van de Groep. Ze is een geëngageerde leider die de groei graag wil verzoenen met financiële nauwkeurigheid. Keolis profiteert van haar ervaring in zowel de publieke als de private sector over de hele wereld ten dienste van onze passagiers en onze OV-autoriteiten. Ze heeft alle kwaliteiten die nodig zijn om de door de Raad van Commissarissen vastgestelde strategie, die afgelopen voorjaar is bevestigd, uit te voeren’, aldus Joël Lebreton, voorzitter van de raad van commissarissen.

Marie-Ange Debon zegt: ‘Ik ben er trots op dat ik het management van Keolis, een innovatieve groep die werkt aan gedeelde, duurzame en inclusieve mobiliteit, overneem. Ik ben me bewust van hoe betrokken Keolis ‘68.500 werknemers over de hele wereld zijn. Tijdens de Covid-19 crisis hebben ze foutloos hun taken vervult als openbare dienst’.

Marie-Ange Debon heeft verschillende managementfuncties bekleed in internationale groepen. Van 2008 tot maart 2020 was ze plaatsvervangend algemeen directeur van SUEZ Group, daar leidde zij de internationale afdeling (€ 4,6 miljard omzet in meer dan 50 landen) en de Franse divisie (€ 5,8 miljard omzet, 30.000 werknemers). Ze was eerder bij SUEZ Group gekomen als secretaris-generaal.

Van 1998 tot 2008 was zij adjunct-financieel directeur en vervolgens algemeen directeur-secretaris van Thomson Group, nu Technicolor. Tussen 1994 en 1998 was ze adjunct-CEO van France 3 – nationale televisiezender – na vier jaar als magistraat bij de Franse Rekenkamer te hebben gewerkt van 1990 tot 1994.

Marie-Ange Debon is ook administrateur geweest van beursgenoteerde bedrijven en vicepresident van MEDEF Internationaal – de Franse zakenfederatie. Verder is ze administrateur voor een palliatieve zorginstelling in Parijs. Ze is afgestudeerd aan HEC Paris (1986) en de Ecole Nationale d’Administration – ENA (1989).

Lees ook: Provincie Antwerpen stelt avondklok in als extra maatregel

Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Marie-Ange Debon benoemd tot uitvoerend voorzitter Keolis

Geef een reactie