PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Provincie Antwerpen stelt avondklok in als extra maatregel


Afgelopen weekend werd reeds duidelijk dat de stad Antwerpen, samen met een aantal omliggende gemeenten, nog een stap verder moest gaan in de strijd tegen het coronavirus. Maandagmiddag na de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad kwamen maandagavond zeer laat de maatregelen voor de provincie en de stad. In de provincie Antwerpen geldt voor minstens vier weken een avondklok van 23.30u ’s avonds tot 6u ’s ochtends. Dat betekent ook dat cafés ten laatste om 23u gesloten moeten zijn.

Op openbare plaatsen wordt een mondmasker voor iedereen boven 12 jaar verplicht. In de stad Antwerpen en een flink aantal randgemeenten gaat men nog een stap verder. Bovenop de provinciale maatregelen moeten hier onder meer alle feestzalen sluiten. Alle evenementen en feesten worden verboden en ook fitnesscentra gaan opnieuw dicht.

sociale bubbel wordt fors verkleind

De komende maand mag een gezinsbubbel maximaal 5 vaste contacten hebben, kinderen onder de 12 jaar niet meegerekend. Ook winkelen wordt opnieuw strenger en er komt een registratieplicht voor sportlessen en wellnesscentra. De sociale bubbel wordt kleiner want een gezinsbubbel zal de komende maand maximaal contact mogen hebben met 5 andere volwassenen, kinderen niet inbegrepen.

Lees ook: NMBS kaart met gratis treinritten wordt uitgesteld tot september

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Antwerpen
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Provincie Antwerpen stelt avondklok in als extra maatregel

Geef een reactie