PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

NMBS kaart met gratis treinritten wordt uitgesteld tot september


De NMBS kaart met gratis treinritten die iedereen krijgt wordt uitgesteld tot september. Dat is een van de maatregelen die werden genomen door de veiligheidsraad. Vanaf woensdag 29 juli gelden extra maatregelen in België voor minstens de komende maand. Premier Sophie Wilmès (MR) is ervan overtuigd dat de nieuwe verstrengde coronamaatregelen de verspreiding van het virus in België zal stoppen.

sociale bubbel wordt fors verkleind

De komende maand mag een gezinsbubbel maximaal 5 vaste contacten hebben, kinderen onder de 12 jaar niet meegerekend. Ook winkelen wordt opnieuw strenger en er komt een registratieplicht voor sportlessen en wellnesscentra. De sociale bubbel wordt kleiner want een gezinsbubbel zal de komende maand maximaal contact mogen hebben met 5 andere volwassenen, kinderen niet inbegrepen.

“Als iedereen zich hieraan houdt, krijgen we het virus op vier weken tijd terug onder controle”, aldus epidemioloog Pierre Van Damme. 

Ook viroloog Marc Van Ranst toont zich tevreden met de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad. “De nieuwe maatregelen zijn heel streng, maar dat was nodig om een tweede golf te kunnen tegenhouden”, aldus Van Ranst in het VTM Nieuws. Biostatisticus Geert Molenberghs noemt het “een krachtige beslissing”. “Niemand doet dit graag, maar dit is waar we naar gevraagd hadden”, zegt hij in het Journaal op één. “Het is nu aan iedereen om dit op te volgen, en aan de statistici om de curves in de gaten te houden”, klinkt het.

Lees ook: Superverspreiders kunnen leiden tot volledige lockdown

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Minister Sophie Wilmès
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “NMBS kaart met gratis treinritten wordt uitgesteld tot september

Geef een reactie