PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Eurostar rijdt pas vanaf half december in de weekenden


De Eurostar gaat voorlopig nog niet in de weekenden rijden van Amsterdam naar Londen, dit schrijft Treinreiziger.nl op hun website. Vanaf 26 oktober kunnen reizigers alleen doordeweeks met de Eurostar rechtstreeks van Amsterdam naar Londen reizen. Pas vanaf half december als de nieuwe dienstregeling van start gaat kunnen reizigers ook in de weekenden met de Eurostar van en naar Nederland rijden. De reden dat de Eurostar voorlopig niet in de weekenden rijdt is dat er volgens Eurostar diverse spoorwerkzaamheden zijn. Dit blijkt niet te kloppen, er zijn doordeweeks op deze route ook spoorwerkzaamheden. De Eurostar rijdt dan wel gewoon van Amsterdam naar Londen, welliswaar maar 1 keer per dag en de trein doet er een uur langer over dan normaal.

Op de vraag die Treinreiziger.nl stelt aan de woordvoerder van Eurostar, wat Eurostar vindt dat de trein wekenlang door werkzaamheden wordt opgeheven reageert woordvoerder Stefanie van Mierlo na enig aandringen met een ontwijkend antwoord. ‘Ik kan je gewoon zeggen dat wij zeer blij zijn dat wij vanaf oktober van start kunnen gaan met de directe verbinding’ reageert de woordvoerder.

Diverse Engelse media melde deze week ook al dat door de gevolgen van de coronapandemie de Eurostar treinen de komende twee jaar niet meer zullen stoppen over het kanaal in Noord-Kent (Engeland). De stations Ebbsfleet international en Ashford international waren al eerder dit jaar gesloten vanwege de coronapandemie maar blijven nu dus voorlopig gesloten. Eurostar wil deze stations in 2022 weer openen. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat het aantal boekingen bij Eurostar met 90 procent is gedaald ten opzichte van vorig jaar. Dat is onder andere de reden om bepaalde verbindingen stop te zetten.

Lees ook: NS komt met digitale editie van het tijdschrift SPOOR

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Eurostar rijdt pas vanaf half december in de weekenden

Geef een reactie