PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Vanaf 13 december met de nachttrein naar Oostenrijk


Vanaf 13 december vertrekt de Nightjet (nachttrein) elke dag aan het begin van de avond vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar München, Innsbruck en Wenen. Geïnteresseerde moeten dus nog even wachten. De treinreis duurt ongeveer 14 uur. Reizigers die met deze trein reizen komen de volgende ochtend aan op de bestemmingen München, Innsbruck of Wenen.

Wil je lekker in een bedje liggen of toch liever gewoon een zitplaats? Deze nachttrein heeft tickets beschikbaar voor zitplaatsen, slaapplaatsen en luxere bedden. Een ticket voor deze nachttrein voor een zitplaats is beschikbaar vanaf 29 euro, een slaapplaats is vanaf 59 euro beschikbaar en een luxe bed is vanaf 89 euro beschikbaar. Je kunt de tickets vanaf maandag 21 september online en telefonisch kopen bij de NS. Je kunt een half jaar van tevoren boeken, mensen kunnen dus vanaf volgende week al boeken voor het wintersportseizoen.

Vandaag heeft deze nachttrein voor het eerst de Duits-Nederlandse grens overgestoken voor een proefrit zonder passagiers door Oostenrijk, Duitsland en Nederland. Deze nachttrein zorgt ervoor dat Nederland weer aangesloten is op het Europese netwerk van nachttreinen voor het eerst sinds 2016. De Nightjet bestaat uit tien wagons, zes slaapwagons en vier zitwagons. De ene helft van de trein wordt onderweg afgekoppeld en gaat naar Wenen en de andere helft gaat naar München en Innsbruck.

Wenen de hoofdstad van Oostenrijk is het belangrijkste nachttreinen knooppunt van Europa. De NS zegt dat de nachtrein een comeback aan het maken is in Europa als duurzaam alternatief voor het vliegtuig. De NS gaat tot Keulen rijden met Nederlandse machinisten en trainmanagers, zij krijgen een speciale opleiding. Vanaf Keulen wordt de trein overgenomen door ÖOB (Oostenrijkse Spoorwegen) die verder rijdt tot Oostenrijk.

‘Tijdens de proefrit vandaag testen we of de combinatie van de nieuwe locomotief en de nachttreinrijtuigen goed werkt. We testen bijvoorbeeld de remmen, het sluiten van de deuren en het schakelen tussen de verschillende systemen. Ik weet zeker dat we op tijd klaar zijn voor 13 december. Het vergt wel wat planning, maar daar ben ik toevallig heel goed in’, aldus Machinist Cor Poppe-Verburg

Lees ook: Veel bekeuringen voor smartphone gebruik tijdens rijden

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Vanaf 13 december met de nachttrein naar Oostenrijk

Geef een reactie