Print Friendly, PDF & Email

Het regent momenteel bekeuringen op de snelwegen in ons land. Een van de vele ergernissen in het verkeer is het gebruik van een smartphone achter het stuur. Ook is het heel gevaarlijk en gebeuren daardoor veel ongelukken in het verkeer. De politie heeft afgelopen week in twee dagen tijd in Oost-Brabant alleen al 315 bekeuringen uitgedeeld. 

Dit meldt het Brabants Dagblad op hun website. Van de 315 bekeuringen waren er 248 bekeuringen uitgedeeld voor het vasthouden van een tablet of smartphone tijdens het auto rijden. De overige 67 bestuurders werden op de bon geslingerd voor andere overtredingen, zoals snelheidsovertredingen en rechts inhalen. Er werden zelfs rijbewijzen ingenomen omdat er enorme snelheidsovertredingen werden gemaakt.

De politie heeft namelijk sinds twee jaar een touringcar waar ze onopvallend controles mee uitvoeren op de Nederlandse snelwegen. In deze touringcar zitten politiemensen die bestuurders onopvallend in de gaten houden op bellen achter het stuur. Vanuit de touringcar hebben ze beter zicht in de auto’s en ook vrachtwagens. 

De touringcar wordt gevolgd door onopvallende auto’s met daarin politieagenten, zodra een politieagent in de touringcar een bestuurder ziet met een smartphone of tablet, wordt dit doorgegeven aan de politieagent in de opvallende auto en wordt de bestuurder staande gehouden en wordt er een boete uitgedeeld. Dit is een heel duur grapje, een boete voor het vasthouden van een telefoon tijdens het autorijden kost namelijk 240 euro. Er zijn met behulp van deze touringcar al duizenden bellende en appende bestuurders betrapt op de Nederlandse wegen.

Lees ook: Uber wil de helft van de ritten elektrisch rijden in Brussel