Mooie marketing beloften bij Uber die in de politiek vast zorgen voor draagvlak. De Amerikaanse taxi-app Uber wil tegen 2040 een emissievrij mobiliteitsplatform zijn. Daarbij moet de dienstverlening in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam al tegen 2025 voor 100 procent worden uitgevoerd door voertuigen die geen schadelijk stoffen uitstoten. 

Uiteraard is door de algemene groei van het elektrisch wagenpark deze doelstelling niet zo moeilijk te bereiken. Het platform voor taxiritten speelt handig in met deze uitspraak om zo op het politieke ‘groene’ blaadje te komen. Tenslotte is het aan de ondernemer die voor Uber wil werken om te investeren in elektrische wagens. 

Volgens Belga wil Uber dat in 2025 zeker 50 procent van de in totaal gereden kilometers in zeven Europese hoofdsteden door emissievrije voertuigen gereden zal worden. Naast Amsterdam gaat het om Brussel, Berlijn, Lissabon, Londen, Madrid en Parijs. Amsterdam moet dus een voorloper zijn in de plannen, met 100 procent elektrische ritten binnen de ringweg (A10). Volgens Uber kleven er financiële voordelen aan die stap voor passagiers en chauffeurs die kiezen voor Uber Green.

Om de plannen uit te voeren maakt Uber 800 miljoen dollar vrij. Met dat geld wil het bedrijf chauffeurs in Europa en Noord-Amerika financieel ondersteunen bij de overstap op een voertuig zonder uitstoot. Uber ondertekende voor de plannen een intentieverklaring met de Franse wagenbouwer Renault en diens partner, het Japanse Nissan, om het Uberaanbod te “elektrificeren”.

Lees ook: Uber en Lyft verliezen rechtszaak, chauffeur geen zelfstandige

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Print Friendly, PDF & Email