CEO Laurent Slits maakte vorige week bij de lancering van Uber in Vlaanderen een dure belofte over de beschikbaarheid van een Uber in de Vlaamse steden Gent, Antwerpen en Leuven. Toch lijkt de vraag nu nog groter dan het aanbod. De Vlaamse krant het Nieuwsblad deed de test in Antwerpen, Gent en Leuven. Uber werkt uitsluitend met freelancers. Chauffeurs die dus zelfstandig zijn en in- en uitklokken wanneer het hen uitkomt. Ze doen ook enkel de ritten die zij willen doen.

De eerste test was ’s middags om een Uber te bestellen van Antwerpen-Noord naar Antwerpen-Zuid, een ritje van 7,13 euro volgens de app. Helaas blijkt er niemand in de buurt, want de rit wordt niet aanvaard. De deelfiets was de enige uitkomst. Later probeert hij het opnieuw, huiswaarts deze keer. Even lijkt het te werken maar de chauffeur Dian moet helemaal uit Boom komen. Hij zal zelf ook beseffen dat dit hem meer zal kosten dan wat het zal opbrengen en hij annuleert.

“Er zullen genoeg chauffeurs rondrijden om de centrumsteden te bedienen.” Die dure belofte maakte CEO Laurent Slits vorige week bij de lancering van Uber in Vlaanderen. Toch moeizamer dan verwacht om die belofte waar te maken.

De volgende test is in Gent. Na een tiental minuten verschijnt een chauffeur maar het bestellen zelf van de rit is wat moeizaam. Zo duurde het wel heel lang om een kredietkaart toe te voegen aan het account. In Leuven is het een kwestie van geduld kweken: de app geeft namelijk telkens een foutmelding. Wanneer die dan toch werkt, duurt het enorm lang voordat er een chauffeur vrij is. Na vijf pogingen lukt het. En dan is het nog eens tien minuten wachten.

Lees ook  Antwerpen zet koers naar betere mobiliteit met uitgebreide veerdienst

Lees ook: Bij Uber moet alles vooral heel snel, ook de ontslagrondes

Uber chauffeur
software voor taxibedrijven
Print Friendly, PDF & Email