Print Friendly, PDF & Email

Iets meer dan een maand na de verhuizing van Tegel naar de nieuwe luchthaven Berlijn-Brandenburg, laat de Lufthansa Group positieve resultaten zien. De verhuizing van de luchtvaartmaatschappijen verliep volgens plan en de operationele procedures bij BER werken uitstekend met het huidige lage verkeersvolume. De luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group opereren vanaf Pier North in Terminal 1, op korte loopafstand van de Lufthansa Lounge en de nieuwe flagshipstore van WorldShop.

Ook de start van de vluchtoperaties verliep zeer vlot. Momenteel bieden de luchtvaartmaatschappijen van de Groep ongeveer 38 procent van alle vluchten aan die op BER worden uitgevoerd. Van de in totaal 1.700 vertrekken en aankomsten in november werden er ongeveer 650 uitgevoerd door de Lufthansa Group – dat is meer dan 400 vluchten meer dan de op een na grootste uitvoerende luchtvaartmaatschappij en meer dan 500 vluchten meer dan de op twee na grootste op deze luchthaven.

Met name Eurowings heeft zich sterk gepositioneerd in de zwakke omgeving als gevolg van de crisis: bij het vergelijken van individuele luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group, met ongeveer 300 BER-verbindingen in november, klom deze Lufthansa-dochter naar de top. Eurowings vliegt minimaal drie keer per dag naar Keulen/ Bonn, Düsseldorf en Stuttgart. Een andere focus van de luchtvaartmaatschappij ligt op vluchten naar de Canarische Eilanden en de vluchtschema’s voor december benadrukken deze trend. Tegen het einde van het jaar zal alleen Eurowings meer dan 1.200 vluchten van en naar BER hebben uitgevoerd.

“De luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group verbinden de Duitse hoofdstad betrouwbaar en veilig met de wereld. We zijn er trots op dat mensen in Berlijn en Brandenburg al decennialang hun vertrouwen in ons stellen. We zullen in de toekomst een partner van de regio blijven en zullen onze diensten uitbreiden vanuit Berlijn zo snel als mogelijk nadat de crisis voorbij is, omdat we weten dat het verlangen om te reizen groot is”, aldus Harry Hohmeister, lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Lufthansa AG en Chief Commercial Officer Passenger Airlines.

Sinds september is de Lufthansa Group marktleider in Berlijn. Momenteel vliegen vijf luchtvaartmaatschappijen van de Groep naar BER (Lufthansa, Austrian Airlines, SWISS, Brussels Airlines en Eurowings). Air Dolomiti voegt ook BER toe aan zijn zomervluchtschema. Dit meldt Lufthansa op hun website. 

Foto boven: Lufthansa beeldbank.

Lees ook: Tickets Lufthansa Group gratis omboeking verlengd

Pitane Mobility Gent