Ondanks de gevolgen van de coronacrisis blijven toch veel bedrijven zich verbeteren en vernieuwen. De Nederlandse Spoorwegen doet dat ook. Ook al heeft de coronacrisis enorme gevolgen voor het aantal reizigers, toch kijken ze vooruit. De NS meldt dat ze in de toekomst de Airport Sprinter gaan laten rijden tussen Amsterdam Centraal en Schiphol en Hoofddorp. Het is de bedoeling dat deze Sprinter acht keer per uur per richting gaat rijden tussen Amsterdam Centraal en Schiphol en Hoofddorp. Deze trein rijdt dan iedere zes tot negen minuten en zorgt voor een comfortabele en snelle verbinding. 

Het verschil op deze Airport Sprinter is dat de machinist verantwoordelijk is voor het sluiten van de treindeuren en de conducteur richt zich op controleren en service aan de treinreizigers. Normaal gesproken sluit een conducteur de treindeuren. Het komt erop neer dat dus één persoon volledig verantwoordelijk is voor het vertrekproces. Dit zou ervoor zorgen dat de Sprinter nog stipter en sneller is en dat er meer treinen op deze verbinding kunnen rijden. Om deze snellere verbinding te realiseren in de toekomst moet de NS wel wat technische aanpassingen doen in een aantal nieuwe sprinters. Met onder andere de technische aanpassingen voor het veilig sluiten van de treindeuren kan het vertrekproces volledig in handen van één persoon worden gelegd. Deze techniek en bijbehorende processen gaan zorgvuldig getest worden door middel van testritten en experimenten.

Lees ook: OV-chipkaart vervangt sleutel van OV-fiets

Print Friendly, PDF & Email