Print Friendly, PDF & Email

De Arnhemse partijen SP en PvdA wilden weten welke gevolgen de komst van de taxidienst heeft voor de bestaande taxibranche. Uber kondigde vorige maand aan actief te worden in Arnhem en Nijmegen. Volgens de Gelderlander heeft de gemeente wel iets te zeggen over taxi’s, maar niet over de ‘bestelmarkt’ waartoe Uber behoort. SP en PvdA maakten zich ook zorgen over de lage tarieven van Uber. Die zouden kunnen leiden tot oneerlijke concurrentie en uitbuiting van de eigen chauffeurs.

voordelige lease

Ondertussen werd bekend gemaakt dat Uber-chauffeurs tegen ‘aantrekkelijke voorwaarden’ een volledig elektrische Kia aanschaffen of leasen. Dit is mogelijk dankzij een deal die Kia met Uber heeft gesloten, als onderdeel van het streven bij de taxidienst om in 2030 alleen nog maar elektrische auto’s in te zetten.

Lees ook: Nieuwe samenwerking Marriott en Uber is hoop op herstel

Taxidienst Uber wil dat alle chauffeurs rond 2030 in een emissievrije auto rijden.