Lightyear, de Nederlandse pionier op het gebied van zonneauto’s, heeft een productielocatie gevonden om haar zonneceltechnologie en zonnedaken te industrialiseren. Onlangs heeft Lightyear zijn intrek ingenomen in het gebouw van Inalfa Roof Systems in Venray, Limburg, Nederland. Dit wordt een extra productiefaciliteit, aangezien het hoofdkantoor in Helmond, Brabant, Nederland blijft.

Lightyear’s gepatenteerde technologie van zonnedaken is gecertificeerd volgens automobielnormen en is speciaal ontwikkeld voor serieproductie. De beslissing om zonnedaken in eigen beheer te produceren, maakt deel uit van een strategisch en onderscheidend onderdeel van haar bedrijfsmodel en een belangrijk onderdeel van haar octrooiportfolio. Ook heeft Lightyear unieke kennis verzameld over het specifieke productieproces. Het product voldoet aan strenge validatie-eisen (inclusief succesvol afgeronde crash-, hitte- en trillingstests) en is klaar voor industrialisatie en opschaling.

Ondertussen is Inalfa Roof Systems ’s werelds op één na grootste leverancier van schuif- en panoramische daken voor de automobielmarkt. Het bedrijf besloot onlangs om zijn productie naar Polen te verplaatsen, waardoor er kantoor- en productieruimte vrijkwam. Deze ruimte wordt deels overgenomen door Lightyear.

“We zijn erg blij met deze productielocatie, in het gebouw van Inalfa Roof Systems, aangezien er een schat aan testapparatuur aanwezig is. Inalfa heeft hooggekwalificeerd automotive personeel, met jarenlange kennis en ervaring met supply chains. Daarnaast kan Lightyear verder samenwerken met bedrijven, scholen en universiteiten in de regio.”

Hans Heijmans, Chief Operating Officer bij Lightyear.

Lightyear heeft de missie om schone mobiliteit voor iedereen en overal beschikbaar te maken en bereidt zich voor op de industrialisatie en productie van Lightyear One. Deze elektrische auto op zonne-energie biedt een enorme kans om de mobiliteit te veranderen, aangezien hij maanden kan rijden zonder opladen. Het eerste model gaat in de zomer van 2022 als exclusieve serie in productie, aldus Lightyear.

Foto boven: Beeldbank Lightyear.

Lees ook: Nederland blijft rood gebied op coronakaart 

Print Friendly, PDF & Email