Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Na weken van mist en nattigheid is er voor de verandering vandaag de eerste officiële storm van 2022. Het KNMI heeft vandaag zelfs code oranje voor Noord-Holland, Friesland en het Waddengebied en code geel voor de rest van Nederland afgekondigd vanwege storm Corrie. Mensen worden geadviseerd om vandaag niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. Op de website van Schiphol staat dat er vluchten van en naar Schiphol vertraging kunnen oplopen en ook zijn er al heel wat vluchten geannuleerd door de harde wind en storm. ProRail verwacht vandaag de grootste problemen zoals takken op de rails en bovenleidingen in Noord-Holland. Ook melden ze dat er vandaag minder treinen rijden op het traject Den Helder-Zaandam, normaal rijden op dit traject 4 intercity’s per uur en nu door de storm zijn dat er 2 tot 15:00 vanmiddag. Ook staan ze met storingsploegen en hulplocomotieven klaar mochten er zich problemen voordoen.

Het KNMI waarschuwt voor windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur vanaf maandagochtend. In de noordwestelijke helft van het land kunnen windstoten tot 100 kilometer per uur voorkomen, aan de kust zelfs tot 120 kilometer per uur. Weggebruikers moeten hier dus rekening mee houden. Vooral op bruggen en viaducten kunnen windstoten je overvallen en moet je dus extra alert zijn en beide handen aan het stuur houden. Vrachtwagens, campers, auto’s met aanhangers of caravans hebben extra last van de wind en kunnen in gevaarlijke situaties belanden. Pas je snelheid aan en houd meer afstand van je voorganger zodat je meer tijd hebt om te handelen als er iets verkeerd gaat. Ook verschillende teststraten en vaccinatielocaties in ons land zijn uit voorzorg gesloten door de storm. Het advies is namelijk om thuis te blijven en niet de weg op te gaan.

Lees ook  Geen treinen: werkzaamheden leggen treinverkeer rondom Leeuwarden plat

Lees ook: Onzekerheid voor passagiers met complexe rolstoel

Storm Corrie raast de komende uren door ons land.