Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Vanaf 16 mei 2022 rijden de fietstaxi's weer uit, nu onder de vleugels van De Fietsambassade van de Stad Gent

Na een geslaagde testfase vorige zomer rijden de vrijwilligers van fietstaxidienst TriVelo vanaf half mei weer uit. Ze doen dat nu met drie extra riksja’s en een nieuwe rolstoelfiets, en in heel Gent in plaats van enkel in het centrum. Iedereen die minder mobiel is, kan een ritje reserveren voor 2,5 euro.

TriVelo ontstond als burgerproject in 2021. Het concept? Vrijwilligers, onder wie heel wat nieuwe Gentenaars, vervoeren mensen die minder goed te been zijn met triofietsen. In een testfase vorige zomer werden zo 773 mensen vervoerd voor een totaal van 554 ritten. Dat ging van ritjes naar de kapper of dokter tot plezierritjes door Gent.

Vanaf 16 mei 2022 rijden de fietstaxi’s weer uit, nu onder de vleugels van De Fietsambassade van de Stad Gent. Ze doen dat zowel overdag als ’s avonds en in het weekend. Het aantal riksja’s is uitgebreid van drie naar zes, en er is een nieuwe rolstoelfiets. Ook het werkingsgebied wordt uitgebreid. TriVelo is nu actief in het hele gebied binnen de R4 in plaats van enkel in het centrum. Een enkele rit kost 2,5 euro. Wie een ritje wil reserveren, kan De Fietsambassade contacteren tijdens de kantooruren via 09 266 77 00

"TriVelo werd uitgedacht en opgestart door Gentenaars, maakt korte verplaatsingen voor ouderen en minder mobiele personen makkelijker en werkt verbindend tussen generaties en gemeenschappen want de chauffeurs zijn vooral nieuwe Gentenaars. Een prachtig verhaal van ontmoeting en verbinding door en voor Gentenaars.

(Tekst loopt door onder de foto)
Fietstaxi TriVelo Gent

De Fietsambassade is pionier in fietsplezier. Je kan bij hen terecht voor fietsverhuur, fietsherstel, fietsparkeren, innovatie en fietscultuur. Daarbij zetten we maximaal in op sociale tewerkstelling. De Fietsambassade Gent vzw is een EVA (extern verzelfstandigd agentschap) van de Stad Gent, mede opgericht door Gentse Hoger Onderwijsinstellingen: Universiteit Gent, Artevelde Hogeschool, LUCA, Odisee en HoGent.

Lees ook  Velo-city: Gent trapt af, fiets mee in de grote Bike Parade

In Gent zijn er meer dan 13 000 fietsenstallingen en er komen er elk jaar bij. Zo kunnen fietsers hun fiets dichtbij parkeren.  Het Fietsendepot van De Fietsambassade is verantwoordelijk voor het plaatsen van tijdelijke en permanente fietsparkeerplaatsen. Daarnaast onderhouden we de fietsrekken ook en halen we achtergelaten weesfietsen op.

Gerelateerde artikelen:
De Fietsambassade