Google heeft het racecircuit van Zandvoort voor het eerst in twaalf jaar in 360 graden vastgelegd.

Google heeft het racecircuit van Zandvoort voor het eerst in twaalf jaar in 360 graden vastgelegd. De beelden zijn binnenkort te bekijken op Google Street View, dat deze week 15 jaar bestaat. Google komt vanwege het jubileum met nieuwe functies en heeft een nieuwe camera voor Street View aangekondigd. Het rondje van de Google-wagen in Zandvoort valt samen met het 15-jarig bestaan van Street View. 

Google Street View is een mobilemappingdienst van Google Inc., die de internetgebruiker de mogelijkheid biedt 360°-panorama-foto’s te bekijken van straten op straatniveau. De dienst is een aanvulling op Google Maps en Google Earth en werd gelanceerd op 25 mei 2007. Google heeft wat te vieren, namelijk het 15-jarig bestaan van Street View

Al die tijd kan je al in de wereld om je heen kijken en jezelf oriënteren en in Nederland is Street View sinds 2009 actief, dat zegt Google in een persbericht. Ondertussen zijn we wereldwijd 220 miljard afbeeldingen later en Google heeft veel creatieve manieren gevonden om de wereld op beeld vast te leggen: van camera’s op kamelen in de Sahara tot sneeuwscootercamera’s in het Noordpoolgebied.

Gerelateerde artikelen:
Google heeft het racecircuit van Zandvoort voor het eerst in twaalf jaar in 360 graden vastgelegd.
Print Friendly, PDF & Email