Een laadpaal die naar jou komt in heel Antwerpen.

De Antwerpse start-up Uze heeft een mobiele laadpaal ontwikkeld die elektrische wagens overal waar ze komen kunnen opladen. Het doet wat denken aan Deliveroo of Uber Eats, maar dan voor batterijen. Met de UZE oplossing voor elektrische wagens hoeft je nooit meer zelf te stekkeren.

Je parkeert de wagen op een plaats die toegankelijk is voor een UZE operator en bestelt een laadsessie via de app. De koerier komt met een mobiele batterij uw wagen opladen.  Als extra dienst kan de operator de auto wassen/stofzuigen en zelfs de bandenspanning op punt zetten. Iedereen die met een elektrische wagen rijdt. Op het moment dat er geen toegang is tot een vaste laadpaal kunnen zij de auto van stroom voorzien in heel Antwerpen. De laadpunten ondersteunen fast charging. Zo kan je op korte tijd tot honderden kilometers bijladen.

wegenwacht

Het idee is niet zo nieuw maar wel een aanwinst voor de stad Antwerpen. De Nederlandse Wegenwacht beschikt ook over een aanhanger die voorzien is van een speciaal ontwikkelde mobiele acculader. Zo kan de Wegenwacht langs de weg elektrische auto’s met een lege accu snel bijladen. De lader levert binnen een kwartier voldoende stroom voor een actieradius van zo’n 10 kilometer. Dat is handig, zeker aangezien je een elektrische auto niet mag slepen, kun je nu in de meeste gevallen tot de volgende laadpaal rijden. Met de Wegenwacht EV charger sta jij nooit meer met je handen in het haar langs de snelweg.

Gerelateerde artikelen:
Uze Antwerpen
Print Friendly, PDF & Email