Pitane Image

Toeristen klagen even hard als horeca, alles is veel te duur.

Tropische temperaturen, verkoelende wind en prachtige terrassen. Het blijken de afgelopen weken geen troeven voor de Scheveningse badplaats. Al weken op rij vragen horeca uitbaters zich af wat er aan de hand is. Waar blijven de dagtoeristen, waar zijn de Duitsers? Het antwoord is moeilijk te vinden maar wat zeker is zijn de prijzen die gevraagd worden om die toerist te verwennen. Die werken niet echt mee!

Weinig of geen files onderweg naar Scheveningen. Het is goed doorrijden op de Alkemadelaan richting strand. Aangekomen in Scheveningen zien we verkeersregelaars zitten op het muurtje die niets te doen hebben. Parkeerproblemen zijn er nagenoeg niet deze week, genoeg parkeerplekken in garages. De terrasjes zijn bijna allemaal leeg. Ondanks het personeelsgebrek in alle sectoren klaagt men daar in Scheveningen niet echt over deze zomer.

De prijzen zijn nu een drama. Voor een drankje ben je zo 10 euro kwijt.

Weinig mensen, wellicht een vertekend beeld, het aantal zitplaatsen op de terrassen is meer dan verdubbeld de afgelopen coronajaren. Daarbij komt ook nog dat het nieuwe gedeelte tussen de Pier en het Carlton Beach hotel ook veel nieuwe terrassen en een food-hal heeft bijgekregen. De eens populaire badplaats heeft nu een overvloed aan strandstoeltjes, restaurants, strandtenten en aanbod van eten.

Zitplaatsen in overvloed, dus het is vechten voor elke euro die de consument wenst te besteden. Opvallend genoeg doet de horeca dat niet met lokkertjes. Integendeel, torenhoge prijzen worden gevraagd voor een biertje, een steak of een visje. Wie een flesje wijn neemt bij zijn maaltijd tikt makkelijk nog een 40,- EUR extra af.

Zitplaatsen in overvloed, dus het is vechten voor elke euro die de consument wenst te besteden.

slapen

Scheveningen is altijd wel een van de duurdere badplaatsen geweest. Maar slapen op het strand in een eigen tentje tijdens de nachtelijke uren is er niet bij in de badplaats. De politie van Scheveningen gaat met regelmaat in de vroege ochtend het strand af op de politie quad om de strandtenten en het strand te controleren op slapers. Het resultaat gisteren was zeven proces-verbalen van 160,- EUR.

"Wanneer we niet optreden kan het strand niet opgeruimd worden door de tractoren".

Dat is één van de redenen dat de politie optreedt tegen de strandslapers vanwege gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan. Het Noorderstrand wordt ‘s ochtends namelijk schoongeveegd door tractoren. “Daarnaast is het strand en de horeca geen camping en dat willen we zo houden ook”, laat de politie in een tweet weten.

parkeren

Fout parkeren blijft een groot probleem in veel badplaatsen. Niet alleen voor de hulpdiensten maar ook voor bewoners die op drukke dagen niet eens meer hun eigen parkeerplaats of oprit kunnen bereiken. Badplaatsen zoals Scheveningen doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Foutparkeerders zijn niet alleen automobilisten, ook deelscooters worden vaak achteloos geparkeerd en veroorzaken overlast.

Parkeerproblemen zijn er nagenoeg niet deze week.
Gerelateerde artikelen:
Luchthavenvervoer
Print Friendly, PDF & Email