BLUE

Dat de markt voor snorfietsen zal instorten staat als een paal boven water.

Vanaf 1 januari 2023 moeten berijders van een snorfiets met blauw kenteken ook verplicht een helm op. Dit is een afschaffing van iets puur Hollands en volstrekt onnodig, althans volgens de initiatiefnemers van de petitie. Volgens hen zal de volledige markt voor snorfietsen er last van hebben en liefhebbers zullen er de dupe van worden.

Met hen denken, in amper een paar dagen, ruim 37.000 medeondertekenaars van de petitie er ook zo over. Snorfietsliefhebbers, handelaars, en mensen die houden van de oud Hollandse tradities constateren dat deze wet gebaseerd is op het paniekerig terug proberen te dringen van ongevallen op de weg. De cijfers die benoemd worden om de beslissing te ondersteunen zijn ver van dramatisch.

Dat de markt voor snorfietsen zal instorten staat als een paal boven water. Voor de liefhebbers van de snorfietsen, die vaak trager rijden dat de meeste spedelecs, zal het plezier er snel af gaan. “Er zijn veel ergere problemen dan het blauwe kenteken zonder helmplicht en er worden veel mensen de dupe van.”

Vanaf 1 januari 2023 moeten berijders van een snorfiets (blauw kenteken) verplicht een helm op.
Gerelateerde artikelen:
Luchthavenvervoer
Print Friendly, PDF & Email