Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

We organiseren een mars richting het hoofdkantoor van Noot. Daar overhandigen we de petitie handtekeningen.

Om de werkgevers nog een laatste kans te geven om met een fatsoenlijk bod terug aan de onderhandelingstafel te komen, organiseren ze aanstaande vrijdag 21 oktober in Ede een petitie-actie. De vakbonden willen samen de handtekeningen voor een sterkere CAO aanbieden aan de voorzitter van de werkgeversvereniging (Koninklijk Nederlands Vervoer), de eerste onderhandelaar aan de CAO tafel namens de werkgevers (directeur van Noot) en de voorzitter van het Platform Opdrachtgevers Doelgroepenvervoer.

Waar zij, samen met bondgenoten vanuit CNV, een loonsverhoging van 12,5% per 1 januari 2023, opeisen, gaan de werkgevers niet verder dan een tweejarige CAO met 8% loonsverhoging per 1 januari 2023 en 4% per 1 januari 2024. Waar zij voor 100% doorbetaling bij ziekte vanaf de eerste dag staan, willen de werkgevers jullie loon blijven korten. Werkgevers willen geen afschaffing van wachtdagen tijdens ziekte, geen duidelijke afspraken om ervoor te zorgen dat gewerkte tijd betaalde tijd wordt en geen reiskostenregeling voor woon-werkverkeer. Dit vinden de vakbonden niet acceptabel.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket
Lees ook  Taxichauffeurs roepen op tot dialoog: Uber negeert kritische geluiden