Print Friendly, PDF & Email

Steeds meer ketens, zoals Bever en Dille & Kamille, voelen ongemak bij het uit Amerika overgewaaide fenomeen.

Overgewaaid uit Amerika is Black Friday, het kortingsfestijn dat zowel geliefd als gehaat is bij ondernemers. Vaak is het nodig om van het ene winkelcentrum naar het andere te gaan om de aanbiedingen te vergelijken en de beste te vinden, voordat je de winkels verlaat vol koopjes die je niet eens van plan was te kopen. 

Voor autodeelbedrijven is dat uitgerekend waar autodelen om de hoek komt kijken. Een auto binnen handbereik hebben voor een paar minuten, een paar uur of de hele dag, zonder je zelfs zorgen te hoeven maken over het parkeren, zal je zeker helpen tijdens Black Friday en daarna.

De sleutel tot een succesvolle Black Friday week is natuurlijk planning: beslissen welke artikelen je wilt kopen, online zoeken en dan je inkopen plannen. Maar soms gaat het leven niet altijd volgens plan. Als het nodig is om op het laatste moment naar de winkel te gaan, is er autodelen om je te helpen. 

(Tekst loopt door onder de foto)
Share Now Amsterdam

Black Friday 2022 vindt plaats op 25 november en is samen met Cyber Monday de onovertroffen datum voor iedereen die wacht op de beste deals van het jaar. De beste manier om te rijden op die dag is je realiseren dat je geen auto hoeft te kopen of te leasen om van de vrijheid van vier wielen te kunnen genieten. 

SHARE NOW

SHARE NOW is opgericht in 2019 als een joint venture tussen BMW Group en Mercedes-Benz Mobility AG (voorheen Daimler AG). Het hoofdkantoor is gevestigd in Berlijn. Het oorspronkelijke idee en concept van autodelen ontstond in 2007. De eerste fase van het autodeelproject startte in 2008 in Ulm, Duitsland. 

De officiële marktintroductie van car2go, een volledige dochteronderneming van Mercedes-Benz Mobility AG, vond plaats in 2010. In de daaropvolgende jaren breidde car2go uit naar 26 steden in Europa, Noord-Amerika en China met meer dan 14.000 Mercedes-Benz en smart auto’s. Een volledig elektrische vloot opereerde in vier steden.

Ondertussen was DriveNow in 2011 opgericht als joint venture en was sinds maart 2018 een dochteronderneming van de BMW Group. De dienst begon in juni 2011 in München. In de daaropvolgende jaren breidde DriveNow zijn service uit naar 12 locaties in Europa met meer dan 6.500 BMW en MINI auto’s. Volledig elektrische auto’s zoals de BMW i3 werden onderdeel van het wagenpark, waarbij verschillende andere premium modellen beschikbaar zijn.

De voorheen onafhankelijke diensten car2go en DriveNow zijn dus gefuseerd tot de gezamenlijke autodeeldienst SHARE NOW. Gebruikers profiteren nu van de fusie van beide diensten, met eenvoudigere toegang tot een gezamenlijke wagenpark en een grotere selectie van auto’s en steden over de hele wereld via een volledig geïntegreerde app.

Gerelateerde artikelen:
Taxikrant