Print Friendly, PDF & Email
DVDP

Een vrachtwagen die gloednieuwe personenwagens vervoerde ging bij het stoplicht tijdens hevige regenval in de remmen.

Bij een spectaculair ongeval ter hoogte van het kruispunt van de Stoepestraat met de expresweg N49 richting Knokke in Assenede, is zaterdagochtend omstreeks 10.00 uur een vrachtwagen zijn lading op een wel heel spectaculaire manier verloren. De vrachtwagen reed achter een auto die plotseling remde voor het oranje stoplicht op de rijstrook om af te slaan richting Assenede.

De vrachtwagenchauffeur die gloednieuwe personenwagens vervoerde ging bij het stoplicht tijdens hevige regenval in de remmen om zijn voorganger te ontwijken maar verloor daarbij een van de wagens die hij vervoerde. De gloednieuwe Volvo schoof door langs de voorzijde van de vrachtwagen, viel en kwam terecht in de achterruit van de voorganger. 

Ten gevolge van de aanrijding en de takelwerkzaamheden moest het verkeer in de richting van Knokke over één rijvak. De ambulance broeders kwamen wel op het ongeval af., maar iedereen kwam met de schrik vrij. 

kruispunt Stoepestraat

De expresweg N49 is een beruchte weg. Om de zoveel maanden gebeurt er wel een zwaar verkeersongeval op een van de kruispunten, die het Agentschap Wegen en Verkeer geleidelijk aan het wegwerken is. Het ongeval vond plaats op versmalde rijstroken naar aanleiding van werkzaamheden die er plaats vinden voor de aanleg van de brug. 

De werkzaamheden die meer dan 10 miljoen euro kosten, moeten klaar zijn tegen de zomer van 2023. Daarmee verdwijnt opnieuw een zwart kruispunt en bouwt de Vlaamse overheid de expresweg langzaam maar zeker om tot een autoweg.

Gerelateerde artikelen:
Foto: Pitane Blue - ongeval N49 - Assenede