Print Friendly, PDF & Email

Om de verkeersdruk zoveel mogelijk te verlichten, en tegelijkertijd de stad Antwerpen bereikbaar en leefbaar te houden, kunnen gebruikers van de P+R’s Merksem en Luchtbal opnieuw kosteloos gebruik maken van beide parkings, én van bus en tram voor hun verplaatsingen richting stadscentrum en terug.

De koopjesperiode is in volle gang. Om ervoor te zorgen dat de bijkomende herstelwerken op het viaduct van Merksem de soldenjagers geen stokken in de wielen steken en om het verkeer naar en in de stad te verlichten, zorgt De Lijn dit weekend voor kosteloze bus- en tramtickets voor wie gebruik maakt van de P+R’s Merksem en Luchtbal om naar het stadscentrum te gaan.

De herstellings- en vernieuwingswerken aan het viaduct van Merksem gaan komend weekend een nieuwe fase in. Het verkeer in de richting van Gent en in de richting van Nederland zal hierdoor ernstige hinder ondervinden. Om de verkeersdruk zoveel mogelijk te verlichten, en tegelijkertijd de stad Antwerpen bereikbaar en leefbaar te houden, kunnen gebruikers van de P+R’s Merksem en Luchtbal opnieuw kosteloos gebruik maken van beide parkings, én van bus en tram voor hun verplaatsingen richting stadscentrum en terug. De andere P&R’s en het andere openbaar vervoer blijven gewoon betalend.

“Ook dit weekend wordt er gewerkt aan het viaduct van Merksem. Er gaat een nieuwe fase in en dat zal hinder met zich meebrengen. We voorzien opnieuw dat gebruikers van de P&R’s Merksem en Luchtbal kosteloos kunnen parkeren en zich ook kosteloos met de bus en tram richting het centrum kunnen verplaatsen. We hopen alvast dat veel mensen ingaan op het aanbod en zo 'the last mile' op een duurzame manier afleggen.”

Er kan kosteloos gebruik worden gemaakt van bus en tram tussen beide P+R’s op zaterdag 21 en zondag 22 januari, telkens van 8u tot en met 23u59. Hiervoor dient een QR-code te worden gescand, of een gratis (sms-)ticket te worden aangevraagd. Het gratis vervoeraanbod is geldig op alle voertuigen van De Lijn binnen het stadscentrum Antwerpen.

Lees ook  Groen licht voor deelsteps: Antwerpen nodigt aanbieders uit
(Tekst loopt door onder de foto)
Vanuit P+R Luchtbal rijden tramlijnen 1 en 6, en buslijnen 641, 720, 770, 771 en 772. Vanuit P+R Merksem rijden tramlijnen 2 en 3.

“De P+R’s zijn ideaal om het hele centrum snel en gemakkelijk te bereiken want je kan er zorgeloos parkeren om vervolgens vlot met onze bussen en trams ter bestemming te geraken. Niet alleen win je op deze manier veel tijd maar je vermijdt tevens de stress van in de file te staan en parkeerplaats te zoeken. Om het helemaal aantrekkelijk te maken, is het openbaar vervoer aan beide P&R’s dit weekend gratis. En zo bewegen we samen mee naar minder CO2”.

Aan de ingangen van de park & rides staan stewards die de parkeerders een flyer overhandigen met alle nodige toelichting erop en een QR-code die moet worden gescand. Deze info is ook terug te vinden op de website van De Lijn: delijn.be/antwerpenpr. Hier kan eveneens een gratis ticket worden aangevraagd.

“Ik ben blij met de inspanningen die alle betrokken partijen leveren om te verzekeren dat mensen die naar Antwerpen komen winkelen vlot en snel tot in het centrum geraken. De ervaring leert dat wie z’n auto parkeert in de P+R en overstapt op de tram de slimste en voordeligste keuze maakt".

Een alternatief voor het scannen van de QR-code of een ticket via de website is het gratis sms-ticket (+ 0,15€ providerkost) door PR te sms’en naar het nummer 4884. Dit sms-ticket is geldig voor de heen- en terugreis. Reis je met meerdere personen? Sms dan PR+aantal (vb. PR4). Maximaal 5 personen.

Lees ook  Windrose: Antwerpen trekt Chinese miljoenen naar de Schelde

De Lijn zorgt voor een kosteloos sms-ticket (+ € 0,15 operatorkost). Dit is een heen- en terugticket tussen de P+R en het centrum. Vanuit de beide P+R’s kan je met de tram makkelijk naar het centrum van Antwerpen. De rit duurt ongeveer 20 minuten. Vanuit P+R Luchtbal rijden tramlijnen 1 en 6, en buslijnen 641, 720, 770, 771 en 772. Vanuit P+R Merksem rijden tramlijnen 2 en 3. Reizigers kunnen de realtime-info raadplegen in de app of op de website van De Lijn en aan de schermen aan de haltes, aldus de Vlaamse Vervoermaatschappij.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket