Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Van 11 tot en met 19 maart is de kunstbeurs TEFAF in het MECC Maastricht.

Algemeen beschouwd als ’s werelds belangrijkste beurs is TEFAF Maastricht voor beeldende kunst, antiek en design. Met meer dan 240 prestigieuze dealers uit zo’n 20 landen is TEFAF Maastricht een showcase voor de mooiste kunstwerken die momenteel op de markt zijn. Wij hebben enkele reistips om je reis naar de TEFAF te plannen samengebracht.

Kom je met het openbaar vervoer dan ligt het station Maastricht Randwyck op 250 meter afstand van het MECC. Dit station kun je bereiken met de Arriva treinen vanuit Roermond en Heerlen. Vanuit Maastricht centraal station heb je treinverbindingen met Eindhoven/Amsterdam, Brussel en Aken/Keulen. Met de bus reis je vanuit centraal station in Maastricht gemakkelijk naar het MECC, er rijden verschillende lijnen waarbij je kunt uitstappen bij halte Forum MECC. 

taxi

De TEFAF 2023 taxidiensten bieden complete pakketten met chauffeursdiensten aan tijdens uw bezoek aan Maastricht. U kunt ervoor kiezen om met de bekendste taxi van Maastricht te reizen vanuit of naar de luchthaven of een complete service te boeken met auto en chauffeur. Tijdens TEFAF vormen zij samen met collega taxichauffeurs een hecht en professioneel team dat de wensen en veiligheid van de klant voorop stelt. Als u tijdens uw verblijf in Maastricht of uw reis naar TEFAF een ophaalservice op de luchthaven of een chauffeur nodig heeft, helpen zij u graag verder.

auto

Kom je zelf met de auto op de snelweg A2 komende vanuit het noorden neem dan de afrit 55 Randwyck/MECC/MUMC+. Komende vanuit het zuiden de afrit 56 Gronsveld. Volg vanaf de afrit de bewegwijzering naar MECC voor het vinden van een parkeerplaats bij de kunstbeurs. Er zijn verschillende parkeergarages -en terreinen (P1, P2, P3, P5, P6 en P9) bij het MECC op maximaal 10 minuten loopafstand van de beurs. Je kunt ook gebruikmaken van P+R Maastricht Noord.

Lees ook  Vervoer: taxi's worden duurder terwijl de sector onder druk staat

Ben je inwoner of kom je uit de omgeving? Denk dan ook eens aan de fiets. Bij het MECC is een gratis fietsenstalling onder de Maastricht Passage – voor de hoofdingang van het MECC – of maak gebruik van een van de fietsrekken rondom het MECC.

(Tekst loopt door onder de foto)
Van 11 tot en met 19 maart is de kunstbeurs TEFAF in het MECC Maastricht.
EAC width=

TEFAF

Naast de traditionele gebieden van schilderijen van oude meesters, antiek en klassieke antiquiteiten die ongeveer de helft van de beurs beslaan, vindt u ook moderne en hedendaagse kunst, fotografie, sieraden, design uit de 20e eeuw en werken op papier. Van 11 tot en met 19 maart is de kunstbeurs TEFAF in het MECC Maastricht. In 2023 zijn er op donderdag 9 en vrijdag 10 maart twee besloten previewdagen. De kunstbeurs trekt gemiddeld 70.000 bezoekers. 

opening

De opening van het 2023-programma op 11 maart is een lezing van de Financial Times met drie kunstverzamelaars die hun eigen stichtingen hebben en uitleggen waarom en hoe ze deze hebben gemaakt. Het panel bestaat uit Patrizia Sandretto Re Rebaudengo, Harald Falckenberg en Joop van Caldenborgh; het panel wordt gemodereerd door Georgina Adam.

Gerelateerde artikelen:
Panoramisch uitzicht op de beroemde Nederlandse Sint Servaas brug in Maastricht