Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Het leerlingenvervoer in Den Bosch wordt vanaf 1 augustus verzorgd door Willemsen- de Koning.

Het vervoersbedrijf Willemsen- de Koning, één van de grotere bedrijven in Nederland op het gebied van kleinschalig personenvervoer, voldeed aan alle gunningscriteria. Na een weging van 50% voor de kwaliteit van het implementatieplan, 10% voor duurzaamheid en 40% voor de prijs won het bedrijf de aanbesteding leerlingenvervoer voor  de initiële looptijd van 6 jaar. 

De overeenkomst kan worden verlengd met twee perioden van één jaar. Het  vervoer omvat  het aangepast vervoer, zoals omschreven in de verordening leerlingenvervoer, van leerlingen binnen de gemeente Den Bosch. Naast het leerlingenvervoer binnen Den Bosch verzorgt Willemsen de Koning vanaf 1 augustus ook de ritten van en naar scholen, stagelocaties, jeugdzorglocaties en beschutte werkplekken (voor WeenerXL) in Vught en Sint-Michielsgestel.

geen garantie

Bewezen diensten bieden geen garantie voor de toekomst. Na een aanbestedingsprocedure bleek de Arnhemse vervoerder de geschikte opvolger voor Van Driel die door een gebrek aan chauffeurs een moeizame Bossche periode achter de rug heeft. Het leerlingenvervoer voor speciaal onderwijs in de gemeente Den Bosch liep spaak. Reden was een personeelstekort bij Van Driel en ritten werden niet op tijd gereden waardoor leerlingen te laat op school kwamen.

emissievrij

Minimaal veertig procent  van de voertuigkilometers (beladen en onbeladen) moeten worden gereden met voertuigen die emissievrij zijn. Dit zijn elektrische voertuigen of waterstofvoertuigen. Uitzondering hierop zijn voertuigen waarin rolstoel gebonden leerlingen of scootmobielen worden vervoerd. Inschrijvingen onder het minimum van 40,00% en boven het maximum van 100,00% respectievelijk maximaal 70,00% zijn ongeldig en worden uitgesloten.

Lees ook  Noodkreet ouders: "hoe krijgen we onze kinderen naar school?"
(Tekst loopt door onder de foto)

twee percelen

Inschrijven voor beide percelen door dezelfde opdrachtnemer was niet toegestaan. Den Bosch heeft ervoor gekozen een Europees openbaar openbare aanbestedingsprocedure zonder voorselectie te doorlopen. Leerlingen, werknemers van Weener XL en kinderen uit de jeugdzorg die buiten de gemeente Den Bosch, Vught of Sint-Michielsgestel moeten zijn, worden tot 2029 door Munckhof vervoerd.

Chauffeurs

Willemsen- de Koning is begonnen met het werven van chauffeurs en het op orde brengen van het wagenpark. Wil je aan de slag, dat kan. Gedurende het schoolseizoen vervoer je van maandag tot en met vrijdag een groep leerlingen van en naar school. Mocht je nog niet in het bezit zijn van een taxi-pas dan regelen en vergoeden zij de opleiding.

Foto: Willemsen- de Koning Groep / Munckhof

Gerelateerde artikelen:
Button