Print Friendly, PDF & Email
taxibedrijven

Tiendaagse explosie van cultuur en vreugde, de 180ste Gentse Feesten verwelkomen iedereen.

Vanaf vandaag zal de stad Gent weer bruisen met leven en muziek terwijl de langverwachte 180ste editie van de Gentse Feesten van start gaat. Het festival, dat van 14 tot 24 juli loopt, biedt een reeks gratis evenementen en iedereen is welkom om deel te nemen aan de festiviteiten.

De Gentse Feesten staan bekend om hun unieke begin. In plaats van een massale opening, komt de stad geleidelijk tot leven met de feesten die beetje bij beetje in de hele stad ontwaken. Vanaf 20 uur zullen concerten beginnen, maar je hoeft niet te wachten om te genieten van de levendige sfeer op de terrassen.

Voor degenen die de officiële opening willen bijwonen, zal een indrukwekkend water- en lichtspektakel plaatsvinden bij Portus Ganda bij het vallen van de avond. Deze fantastische show begint om 22.30 uur, waarna de stad dagelijks vanaf 13 uur levendig zal blijven met allerlei activiteiten en evenementen.

Het festijn zal echter niet non-stop doorgaan want de Gentenaars nemen elke ochtend een welverdiende pauze. Hoewel de muziek op de meeste pleinen om 2.30 uur stopt en de taps sluiten om 3 uur, gaan sommige locaties, zoals Sint-Jacobs, door tot 5 uur ’s ochtends. Op de Vlasmarkt zal de muziek niet stoppen totdat de zon opkomt, eindigend om 8 uur ’s ochtends – tien nachten achter elkaar.

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: Pitane Blue - bootje varen op De Leie

Het festival verwacht een reeks van getalenteerde artiesten, waaronder Gustaph, Flip Kowlier, Aaron Blommaert, Zoe Bizoe, Vive La Fête, Pommelien Thijs, Maksim, Dirk Stoops, Dans Dans, Lady Linn, Stake, Guga Baúl, Barbara Dex, Roland, Mama’s Jasje, Bent Van Looy, Christoff, Jelle Cleymans, Glints, Yves Deruyter, Arbeid Adelt!, Gabriel Rios, KAA Gent en TL.

Lees ook  Velo-city: Gent trapt af, fiets mee in de grote Bike Parade

Hoe kom je er?

Het wordt aangeraden om te voet, per fiets of met het openbaar vervoer naar de feesten te komen. Er zullen extra fietsenstallingen beschikbaar zijn, en voor wie na een biertje of twee veilig naar huis wil, zijn er ook extra taxistandplaatsen, onder andere aan de Ottogracht.

Wat betreft het openbaar vervoer, De Lijn zal functioneren, maar met enkele aanpassingen. Tot 13 uur zal alles normaal verlopen, maar na dit tijdstip zullen de trams uit het centrum worden verbannen vanwege de veiligheid. Tram 1 zal echter 24 uur per dag rijden en zal eindhaltes hebben aan de Veldstraat en de Burgstraat vanaf 13 uur. Daarnaast zullen er 12 Feestbussen zijn die ’s nachts vanaf de Zuid om 0u30, 02u15 en 04.00 uur naar bijna alle richtingen rijden.

Dus trek je feestoutfit aan en kom naar de Gentse Feesten – een tien dagen durend festival vol muziek, cultuur en plezier. Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden in het hart van Gent.

Gerelateerde artikelen:
GRP