Print Friendly, PDF & Email
AppStores

Ondanks het faillissement en de groeiende schuldenlast blijven de broers Jan en Geert Golsteijn, voormalige eigenaren van het bedrijf, hun onschuld staande houden.

De financiële afwikkeling van het faillissement van Car Driver Deals neemt ernstige vormen aan nu de totale schadeclaims de grens van 39 miljoen euro overstijgen. Ondanks de schuldeisers geen contact krijgen met de voormalige zaakvoerders hebben de curatoren Peter Broekmans en Bob van Brink, die sinds juli 2021 aan het dossier werken, contact gehouden met de broers.

De curatoren hebben de zaak overgedragen aan de FIOD na talloze vruchteloze pogingen om de financiële chaos te ontwarren. Uit onderzoek van De Limburger bleek dat Car Driver Deals nauw samenwerkte met Global Technology & Innovation, een cryptobedrijf dat gevestigd is in Dubai. Het verdwijnen van geld naar onbekende rekeningen in Dubai en de leeggehaalde goudrekening in Duitsland voegen een internationaal element toe aan het onderzoek, wat de complexiteit voor de FIOD vergroot.

onschuld

De Limburger weet dat de curatoren geheime ontmoetingen hadden met ‘spoorloze’ broers. Ondanks het faillissement en de groeiende schuldenlast blijven de broers Jan en Geert Golsteijn, voormalige eigenaren van het bedrijf, hun onschuld staande houden. Zij stellen dat ze slachtoffer zijn geworden van concurrenten die hen de markt uit wilden drukken vanwege hun disruptieve prijsmodel.

(Tekst loopt door onder de foto)

De onthullingen van de curatoren Broekmans en Van Brink zijn een somber testament van de financiële gevolgen van wat als een innovatief zakelijk aanbod begon, maar snel degradeerde tot een onhoudbaar financieel model.

Ook onze redactie geeft veel berichten gepubliceerd rondom deze kwestie. Car Driver Deals lokte klanten met leasecontracten tegen tarieven die ver onder de marktprijzen lagen, met als voorwaarde dat er tot vier jaar vooraf betaald werd. Dit ongebruikelijke businessmodel, dat aanvankelijk voordelig leek voor consumenten, veranderde snel in een financieel debacle toen leveranciers onbetaald bleven en hun voertuigen terugvorderden. Dit patroon leidde uiteindelijk tot de ontrafeling van wat nu beschouwd wordt als een piramideschema, waarbij nieuwe investeringen oude schulden dekten.

faillissementsgolf

De faillissementsgolf begon met Atvangarde B.V., een van de bedrijven van de broers, dat in juli 2021 ten onder ging na een aanvraag door Huiskes Kokkeler Autolease B.V. De verklaring van persoonlijk faillissement van de broers betekent dat schuldeisers zich nu moesten wenden tot curator Peter Broekmans voor de indiening van vorderingen. Het advocatenkantoor Delissen Martens heeft destijds de belangenbehartiging van bijna 900 gedupeerden op zich genomen en is in overleg met de curator voor de vertegenwoordiging van deze schuldeisers. 

Gerelateerde artikelen:
EVI.