Pitane Image

Rijkswaterstaat gunt Heijmans Variabel Onderhoud de wegen in Oost-Nederland.

Heijmans heeft een belangrijke overeenkomst gesloten met Rijkswaterstaat voor het uitvoeren van variabel onderhoud aan wegen en kunstwerken in Zuid-Gelderland en Zuid-Overijssel. Deze regio’s, aangeduid als Oost-Nederland perceel Zuid, omvatten alle Rijkswaterstaat-wegen ten zuiden van de A1 in de betreffende provincies.

De gunning van deze opdracht, met een waarde van ongeveer 125 miljoen euro, aan Heijmans is vooral te danken aan hun voorgestelde aanpak voor het bepalen van de onderhoudsopgave en de benodigde samenwerking binnen de onderhoudsketen. Deze aanpak is kenmerkend voor hun werkwijze en werd ook toegepast in het recent aangenomen project A2-A12 rond Utrecht.

“We bieden vergelijkbare duurzaamheidsnormen voor de onderhoudswerkzaamheden aan als voor het recent aangenomen project A2-A12 rondom Utrecht. Het is niet meer dan logisch dat ook de onderhoudsopgave van deze rijkswegen volgens hoge duurzaamheidsnormen uitgevoerd gaan worden, waarbij voor het grootste gedeelte gebruik wordt gemaakt van circulair asfalt. We zijn dan ook blij met het vertrouwen dat Rijkswaterstaat ook bij dit project in ons heeft.”

Heijmans zal tijdens de vierjarige raamovereenkomst niet alleen verantwoordelijk zijn voor de uitvoering, maar ook voor de procesbegeleiding van het Variabel Onderhoud. Hierbij staan zes centrale waarden voorop: veiligheid, beschikbaarheid, betrouwbaarheid, klanttevredenheid, duurzaamheid, milieubewustheid en borging van netwerkkwaliteit. Jaarlijks zal Heijmans de onderhoudsketen in kaart brengen om gezamenlijk de planning en uitvoering van het werk te bepalen, wat zorgt voor optimale samenwerking en flexibiliteit.

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: Beeldbank Heijmans

Bart Smolders, directievoorzitter van Heijmans Infra, benadrukt het belang van duurzaamheid in dit project. De nadruk op het gebruik van circulair asfalt is een belangrijk onderdeel van deze visie. Het circulair asfalt, dat bijdraagt aan de vermindering van CO2-uitstoot, past binnen de bredere duurzaamheidsdoelstellingen van zowel Heijmans als Rijkswaterstaat. Dit sluit aan bij de landelijke trend van het verduurzamen van infrastructuur.

Het onderhoudscontract behelst alle snel- en autowegen en kunstwerken ten zuiden van de A1 in de regio’s Overijssel en Gelderland-Zuid. Dit omvat groot en levensduur verlengend onderhoud aan 272 km rijksweg, inclusief het onderhoud van bruggen en viaducten, zoals het opknappen van leuningen, vervanging van voegovergangen en betonreparaties.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
EVI.
Print Friendly, PDF & Email