Pitane Image

Het bedrijf betreurt het ongemak dat mogelijk is veroorzaakt.

Het recente datalek bij parkeerapplicatie EasyPark, dat aanvankelijk als beperkt werd beschouwd, blijkt ernstiger dan gedacht. Na een gedetailleerde analyse is gebleken dat ook gehashte wachtwoorden onderdeel uitmaken van de gelekte informatie. Dit nieuws volgt op de eerdere bekendmaking door EasyPark op 10 december over het datalek.

EasyPark, bekend om zijn digitale parkeeroplossingen in meerdere Europese steden, ontdekte het lek en nam onmiddellijk maatregelen door de wachtwoorden van alle getroffen klanten te resetten. Deze actie was onderdeel van hun standaardprocedures bij dergelijke incidenten. In een recente verklaring benadrukt EasyPark het belang van transparantie naar zijn klanten toe, wat leidde tot de beslissing om de betrokken klanten te informeren over de situatie.

Het bedrijf legde uit dat het hashen van wachtwoorden betekent dat een wachtwoord door een algoritme wordt omgezet in een onbegrijpelijke reeks tekens. Deze techniek wordt gebruikt om de vertrouwelijkheid van wachtwoorden te waarborgen en te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang. Ondanks deze beveiligingsmaatregel, adviseert EasyPark klanten om voor de zekerheid hun wachtwoorden op andere online platformen te wijzigen, vooral als ze daar hetzelfde wachtwoord hebben gebruikt.

(Tekst loopt door onder de foto)
Catoon: © Pitane Blue - datalek Easypark

EasyPark benadrukt hun toewijding aan het beschermen van klantgegevens en het herwinnen van het vertrouwen van de gebruikers. Ze hebben verzekerd dat ze alle mogelijke stappen ondernemen om de gegevensbeveiliging te verbeteren en verdere incidenten te voorkomen. Dit incident werpt licht op de voortdurende uitdagingen waarmee bedrijven te maken hebben in de digitale wereld, vooral wat betreft gegevensbescherming en cybersecurity.

Datalekken zoals die bij EasyPark zijn helaas geen zeldzaamheid meer in het digitale tijdperk. Ze onderstrepen het belang van robuuste beveiligingsprotocollen en de voortdurende noodzaak voor bedrijven om hun cybersecurity-maatregelen te evalueren en te versterken. Voor gebruikers benadrukt het ook het belang van het gebruik van unieke wachtwoorden voor verschillende online diensten en het belang van extra beveiligingsmaatregelen zoals tweefactorauthenticatie.

Dit incident dient als een belangrijke herinnering aan zowel individuen als bedrijven over de risico’s die gepaard gaan met digitale informatie en de noodzaak van voortdurende waakzaamheid en verbetering van beveiligingsstrategieën.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
STARTPAKKET
Print Friendly, PDF & Email