Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Een belangrijke ontwikkeling is ook de hernieuwde betrokkenheid van reisgigant Corendon bij CHATA.

Curaçao’s toeristische sector maakt een indrukwekkende groei door in 2024, met een stijging in bezettingsgraden en omzet die het eiland positioneert als een topbestemming in de Caraïben. In maart 2024 bereikte de bezettingsgraad van hotelkamers een hoogtepunt van 78,1%, een stijging van 7,9 procentpunten ten opzichte van de 70,2% in maart 2023. Deze groei wordt nog indrukwekkender met een omzetstijging van 26% in de opbrengst per beschikbare kamer (RevPAR), volgens de Curaçao Hospitality and Tourism Association (CHATA).

De gemiddelde dagelijkse kamerprijs (ADR) steeg naar ongeveer €248,58 (omgerekend van $270,99), wat een verhoging van 13,1% betekent ten opzichte van het jaar ervoor. De RevPAR bereikte een indrukwekkende €194,39 (omgerekend van $211,77), een stijging van 25,9% vergeleken met maart 2023.

In dezelfde maand verwelkomde Curaçao 63.556 stop-over bezoekers, een significante toename van 38,4% ten opzichte van het vorige jaar. Dit onderstreept de groeiende aantrekkingskracht van Curaçao, met name onder toeristen uit Nederland, de Verenigde Staten en Brazilië. Het aantal Nederlandse bezoekers steeg met 18,5%, en er waren opmerkelijke toenames in bezoekers uit de Verenigde Staten (6.883 meer) en Brazilië (2.000 meer).

Deze positieve trends reflecteren de gezamenlijke inspanningen van de toerismeorganisatie CTB, de overheid, en alle belanghebbenden en leden van CHATA. De aanhoudende groei en sterke vooruitzichten voor de rest van het jaar wijzen op een robuuste toekomst voor de toeristische sector op het eiland.

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: © Pitane Blue - Curaçao luchthaven Hato

Bezoekersaantallen curaçao schieten omhoog in 2024, Curaçao boekt indrukwekkende cijfers in toeristische sector.

In reactie op deze ontwikkelingen heeft CHATA een aantal proactieve initiatieven gelanceerd om het aanbod te verbeteren en in te spelen op de veranderende behoeften van bezoekers. Dit omvat het aanbieden van beginnerscursussen Braziliaans Portugees voor CHATA-leden, met al 60 aangemelde deelnemers, en de introductie van uitgebreide trainingen in gastvrijheid en omzetmanagement.

Lees ook  Keti Koti: een dag van herdenken en vieren

CHATA zal bovendien taskforces herintroduceren die zich richten op productontwikkeling. Deze groepen zullen samenwerken met CHATA-leden, belanghebbenden en de Curaçao Tourist Board om innovatieve manieren te verkennen om het toeristische aanbod van het eiland te verbeteren.

Een belangrijke ontwikkeling is ook de hernieuwde betrokkenheid van reisgigant Corendon bij CHATA. Corendon heeft zich opnieuw aangesloten bij CHATA, wat de ambitie onderstreept om een breed gedragen visie voor een duurzame toekomst van de toeristische sector op Curaçao te creëren. Atilay Uslu, oprichter en CEO van Corendon, benadrukte het belang van een verenigde aanpak en duurzame groei.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
Curacao