Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Met deze strategische zet richt Ayvens zich op een toekomst waarin mobiliteit niet alleen duurzamer en efficiënter is, maar ook toegankelijker voor een breder publiek.

Met ingang van vandaag hebben ALD Automotive en LeasePlan hun krachten gebundeld onder een nieuwe naam: Ayvens. Deze rebranding komt voort uit de overname van LeasePlan door ALD Automotive en markeert een belangrijke mijlpaal in de Nederlandse mobiliteitssector. Het nieuwe merk, dat een combinatie is van de expertise en innovatiekracht van beide bedrijven, wordt gepositioneerd als een toonaangevende speler op de markt.

Bij Ayvens zijn ongeveer 1.200 medewerkers in Nederland werkzaam, en het bedrijf beheert een indrukwekkende vloot van 330.000 voertuigen. Daarmee is Ayvens de grootste aanbieder van leasing, mobiliteitsadvies en ex-leaseauto’s in het land. De overgang naar Ayvens betekent het einde van de merknamen ALD Automotive en LeasePlan, waarvan laatstgenoemde sinds 1963 een vaste waarde was in Nederland.

De naam Ayvens symboliseert een frisse start en weerspiegelt de veranderende markt en de uitdagingen van vandaag. Sander Pleij, Country Managing Director Nederland, benadrukt dat de toekomst van mobiliteit duurzamer en flexibeler moet zijn. “We zijn ervan overtuigd dat wij samen met onze klanten en partners hierin een leidende rol kunnen nemen,” aldus Pleij. Hij voegt daaraan toe dat een op de vijf leaseauto’s in Nederland nu onder contract staat bij Ayvens, en dat de helft van alle nieuwe leaseauto’s elektrisch aangedreven is. “Op deze manier dragen wij aanzienlijk bij aan de elektrificatie en verduurzaming van het Nederlandse wagenpark. Verduurzaming gaat verder dan alleen de auto. We verlengen de levenscyclus van leaseauto’s en maken mobiliteit toegankelijker door tweedehands lease en flexibele abonnementsmodellen aan te bieden.”

(Tekst loopt door onder de foto)
Sander Pleij
Foto: Sander Pleij, Country Managing Director van Ayvens Nederland.

"Ik ben ontzettend trots op hoe we het afgelopen jaar de collega's van twee verschillende bedrijven bij elkaar hebben gebracht. Zij vormen het kloppend hart van onze ambities en vertegenwoordigen Ayvens elke dag."

De overname van LeasePlan door ALD Automotive werd in mei 2023 wereldwijd afgerond, en sindsdien wordt Ayvens stapsgewijs in 42 landen geïntroduceerd. Nederland is het 17e land waar deze rebranding plaatsvindt. Wereldwijd heeft Ayvens 14.500 medewerkers en beheert het een vloot van 3,4 miljoen voertuigen, waarvan meer dan een half miljoen elektrisch zijn. Dit maakt Ayvens een wereldwijde marktleider in leasing en mobiliteitsoplossingen. De integratie van personeel en expertise is cruciaal voor het succes van Ayvens, en Pleij benadrukt dat de toekomst van het merk net zo veelbelovend is als de rijke historie van zijn voorgangers.

‘Better with every move’

Ayvens lanceert zichzelf met een uitgebreide landelijke campagne onder het motto ‘Better with every move’. Deze campagne, die via radio, buitenreclame en online te zien zal zijn, richt zich op het benadrukken van de kernwaarden van Ayvens: duurzaamheid, flexibiliteit en gemak. “Samen met onze leaserijders, klanten en partners maken wij mobiliteit elke keer weer groener, flexibeler en uiteindelijk moeiteloos. Dat is wat ons bij Ayvens drijft,” aldus Pleij.

Ayvens, het nieuwe merk dat voortkomt uit de fusie van ALD Automotive en LeasePlan, is wereldwijd een toonaangevende aanbieder van leasing, mobiliteitsadvies en ex-leaseauto’s. Het bedrijf is actief in 42 landen en beheert een vloot van 3,4 miljoen voertuigen, waarvan meer dan een half miljoen elektrisch zijn aangedreven. In Nederland beheert Ayvens ruim 330.000 voertuigen en is het de marktleider in de sector. Het hoofdkantoor van Ayvens Nederland is gevestigd in Hoofddorp.

Met deze strategische zet richt Ayvens zich op een toekomst waarin mobiliteit niet alleen duurzamer en efficiënter is, maar ook toegankelijker voor een breder publiek. De naam Ayvens staat symbool voor een nieuwe era in mobiliteit, waarbij innovatie en klantgerichtheid centraal staan.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
AppStores