Print Friendly, PDF & Email

Veel luchtvaartmaatschappijen wereldwijd zijn weer langzaamaan het opstarten met vluchten. Dit na een lange periode stil te hebben gestaan door de coronamaatregelen. Zo ook voor de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair. Volgens de Italiaanse burgerluchtvaartautoriteit (ENAC) houdt de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair zich niet aan de coronaregels in het vliegtuig van, naar en binnen Italië. De Italiaanse burgerluchtvaartautoriteit (ENAC) heeft daarom gedreigd de vergunning van luchtvaartmaatschappij Ryanair om in Italië te landen in te trekken.

‘De luchthavenafdelingen hebben vastgesteld dat Ryanair systematisch niet voldoet aan de bepalingen die in Italië zijn gepland om het gezondheidsrisico als gevolg van het coronavirus aan boord van vliegtuigen die vertrekken en aankomen op nationale luchthavens te beperken. Niet alleen wordt niet voldaan aan de vereiste voor afstand tussen passagiers, maar ook aan de voorwaarden om af te wijken van deze afstand’, aldus ENAC.

Burgerluchtvaartautoriteit ENAC beschuldigd Ryanair van herhaaldelijk schenden van de gezondheidsvoorschriften van Covid-19 die momenteel van kracht zijn en door de Italiaanse regering zijn opgelegd om de gezondheid van passagiers te beschermen. Het zou gaan om o.a. het niet houden van de juiste afstand tussen passagiers. Dit zou volgens Italië op te lossen zijn door met 50 procent capaciteit aan passagiers in een vliegtuig te vliegen. Houd Ryanair zich niet aan de ‘Italiaanse’ regels dan mogen ze in Italië niet meer landen met hun vliegtuigen. Ryanair zegt in een Italiaanse krant dat ze volledig voldoen aan de maatregelen die zijn opgesteld door de Italiaanse regering en dat hun klanten erop kunnen vertrouwen dat ze er alles aan doen om de interactie in zowel hun vliegtuigen als op luchthavens te verminderen om de gezondheid van hun passagiers te beschermen.

‘Een zeer ernstige overtreding, onduldbaar en ongehoord wordt de gezondheid van passagiers in gevaar gebracht door het niet respecteren van de anti-Covid-protocollen. Welnu, als de waarschuwing van ENAC geen onmiddellijke effecten heeft, wordt de vervoersactiviteit onmiddellijk stopgezet, met het omleiden van passagiers op vluchten van andere maatschappijen’, aldus Massimiliano Dona, voorzitter van de Nationale Unie Verbruikers.

Lees ook: Taxi Expo gaat door ondanks zeer beperkende maatregelen