Pitane Image

Zo worden ze ook niet foutgeparkeerd op het voetpad.

Op acht plaatsen te Gent verschenen nieuwe parkeervakken voor buitenmaatse fietsen. Het is een experiment van De Fietsambassade. In de Volderstraat, op het Koophandelsplein, aan Gent Zuid, onder bibliotheek De Krook, op de Oude Beestenmark, op het Sint-Elisabethplein, op het Fonteinplein en op het Kerkplein in Gentbrugge verschenen nieuwe, oranjegekleurde parkeervakken voor buitenmaatse fietsen. Met die parkeervakken wil De Fietsambassade Gent een oplossing uitproberen voor fietsers die moeilijker een plekje vinden in de gewone fietsrekken.

"Met dit experiment testen we twee zaken uit. Enerzijds bieden we ruimte voor buitenmaatse fietsen, zodat ze veilig en comfortabel gestald kunnen worden. Anderzijds moeten de markering en signalisatie ervoor zorgen dat gewone fietsen er niet gestald worden.

Voor deze proefopstelling verdwijnen er geen fietsparkeerplaatsen en ook geen autoparkeerplaatsen. De nieuwe parkeervakken blijven alvast tot begin september. Daarna wordt het experiment geëvalueerd en al dan niet verdergezet. Volgens Filip Watteeuw , schepen van Mobiliteit, investeren meer en meer mensen in een buitenmaatse fiets. De stad Gent wil ook voor buitenmaatse fietsen comfortabele stallingen voorzien waar fietsen veilig kunnen worden vastgemaakt. Zo worden ze ook niet foutgeparkeerd op het voetpad.

Gerelateerde artikelen:
Lees ook  Voetgangers krijgen vrij baan in Gentse binnenstad
Print Friendly, PDF & Email