Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Gent is de stad voor levensgenieters, niks moet, alles kan.

De laatste twee jaar werd de TOMP werkgroep vergaderingen noodgedwongen online gehouden via Teams maar daar komt nu verandering in. Op initiatief van Tjalle Groen, project directeur voor gedeelte mobiliteit bij Mpact vzw, wordt in de komende weken naar een geschikte datum gezocht om leden van de werkgroepen samen te brengen. Bij het zoeken naar een geschikte locatie binnen Europa werd voor het Vlaamse Gent (België) gekozen als centraal punt binnen Europa. De sympathieke en gastvrije Gentenaren weten wat goed leven is en verwelkomen de TOMP werkgroep graag.

Gent ’the place to be’

De TOMP werkgroep is een internationaal gezelschap en kent leden in veel landen binnen en buiten Europa. Aangezien Gent vele vormen van deelmobiliteit kent is het de stad bij uitstek om met openbaar vervoer te bezoeken. Vanuit Station Gent-Sint-Pieters, het belangrijkste spoorwegstation van de stad Gent en het op drie na drukste station van België, na de Brusselse stations Zuid, Centraal en Noord, kan je alles bezoeken. 

Na een TOMP-WG vergadering waar iedereen elkaar kan ontmoeten zonder digitaal lijntje ertussen, is het tijd voor ontspanning met een boottocht die de aanwezigen dwars door de stad loods en waarbij de kapitein, tevens gids, iedereen voorziet van de meest belangrijke informatie over de middeleeuwse stad. Vanop het water krijg je een charmant perspectief op Gent. 

Dompel je onder in de Keizer Karelstad en ontdek verborgen plekjes. Daarna is het tijd om het bourgondische leven van Gentenaars te ervaren met een heerlijke maaltijd en voor de liefhebbers de bijpassende lokale bieren zoals de Gentse Strop.

Gent kent alle vormen van deelmobiliteit

Gent leeft en is een weekendje weg waard, het is ook een ideale last minute stedentrip. Eigenzinnig Gent ademt geschiedenis en biedt je een boeiende cultuurcocktail tot aan de rand gevuld met trendy en modern stadsleven. Gent is de stad voor levensgenieters, niks moet, alles kan, een stad op mensenmaat. Laat tijdens je stedentrip je kans niet liggen om het wereldbefaamde meesterwerk het Lam Gods, van de gebroeders Van Eyck, te bewonderen. Wie de nacht niet heeft doorgebracht in Gent, heeft de stad niet echt beleefd. 

deelnemen

Kom je via het Europese hogesnelheidsnet naar België, dan kan je met een korte overstap in Brussel-Zuid, Antwerpen of het Franse Rijsel kiezen voor een snelle verbinding richting Gent. Kies je het vliegtuig voor je bezoek aan de TOMP vergadering? Gent heeft geen eigen luchthaven, maar is heel makkelijk te bereiken vanuit de twee belangrijkste luchthavens in België: Brussels Airport en Brussels South Charleroi Airport. Gent ligt op ongeveer 45 minuten rijden van de nationale luchthaven van België, Brussels Airport in Zaventem.

Kom je met de auto? Gent is vlot bereikbaar met de auto. De rebelse kunststad ligt op slechts drie kwartier rijden van Brugge en Brussel en op een klein uurtje van Antwerpen. Twee Europese autosnelwegen (E17 en E40) kruisen elkaar in Gent. Vanaf de E17 neem je de afrit Gent Centrum. Eenmaal in de stad aangekomen, kan je kiezen voor gratis parkeren aan de rand van de stad, of betalend parkeren. Om de luchtkwaliteit te verbeteren, geldt de Gentse binnenstad (het gebied binnen de ring) als een lage-emissiezone (LEZ).

boottocht op de Leie in Gent is vast onderdeel voor elke toerist

over TOMP-WG

De TOMP-WG (Transport Operator, MaaS Provider – Working Group) is een gezamenlijk initiatief om door middel van een API een gestandaardiseerde taal te creëren voor de technische communicatie tussen Transport Operators en MaaS Providers binnen het MaaS-ecosysteem. De standaardtaal beschrijft hoe de verschillende stakeholders met elkaar moeten communiceren. 

Gerelateerde artikelen: