De TOMP werkgroep is een internationaal gezelschap en kent leden in veel landen binnen en buiten Europa. Tijdens het volgen van de TOMP werkgroep hebben we ook aandacht voor de actieve leden. Na haar bezoek aan de allereerste International Mobility Data Summit in Canada te Montréal, waar veel belanghebbenden konden samenwerken aan een gedeelde visie om complexe problemen op te lossen met betrekking tot standaardisatie van gegevens, komt

versnelt de creatie en acceptatie van transitspecificaties zoals GTFS (General Transit Feed Specification) en gedeelde specificaties voor mobiliteit zoals GBFS (General Bikeshare Feed Specification). bij het produceren en gebruiken van specificaties door tools voor gegevenskwaliteit te ontwikkelen, zoals de GTFS Schedule Validator, en samenwerkingstools zoals de Mobility Database.

Tu-Tho Thai - lid TOMP-WG

Lees ook  Modelcontract OpenWheels maakt samenwerking binnen MaaS makkelijker

Point d’Ecoute

Tu-Tho Thai is mede-oprichter en voorzitter van Point d’Ecoute, een vereniging van vrijwilligers die alle Franse staatsburgers en hun gezinnen die permanent in Frankrijk verblijven te hulp schieten. De belangrijkste acties zijn de strijd tegen de digitale kloof en de taalbarrière om administratieve procedures te volbrengen, en de strijd tegen de onzekerheid van de Franse gemeenschap in het buitenland in samenwerking met de consulaire post.

Gent ’the place to be’

De laatste twee jaar werd de TOMP werkgroep vergaderingen noodgedwongen online gehouden via Teams maar daar komt nu verandering in. Op initiatief van Tjalle Groen, project directeur voor gedeelte mobiliteit bij Mpact vzw, werd naar een geschikte datum gezocht om leden van de werkgroepen samen te brengen. Bij het zoeken naar een geschikte locatie binnen Europa werd voor het Vlaamse Gent (België) gekozen als centraal punt binnen Europa. De sympathieke en gastvrije Gentenaren weten wat goed leven is en verwelkomen de TOMP werkgroep op vrijdag 2 september 2022.

Tijdens de TOMP werkgroep ontmoeting in Gent tref je onder meer naast Tu-To Thai (MobilityData) ook initiatiefnemer Tjalle Groen (Mpact) –  Jef Heyse (Mobinck) – Christian Cagnol (Axway) – Daniel Matias Ferrer (Cargoroo) – Paul Theyskens (Imec) – Edwin van den Belt (Dat.mobility) – Ross Curzon-Butler (IDBT) – Bon Bakermans (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) en Gerrit Saey (Pitane) aan bij de vergadering aan het Koningin Maria Hendrikaplein.

Gerelateerde artikelen:
Lees ook  Modelcontract OpenWheels maakt samenwerking binnen MaaS makkelijker
AppStores
Print Friendly, PDF & Email