De FNV vindt dat er geen ruimte is in Nederland voor bedrijven die zich niet aan de regels van de arbeidswetgeving houden.

De FNV vindt het positief dat Deliveroo vertrekt uit Nederland. Het bedrijf heeft zelf zijn conclusies getrokken en zegt dat zijn omzet te gering is. De FNV denkt dat ook de rechtszaken die de vakbond tegen Deliveroo heeft aangespannen en gewonnen, een grote rol spelen in de beslissing te vertrekken. Deliveroo had ook voor goed werkgeverschap kunnen kiezen.

De FNV vindt dat er geen ruimte is in Nederland voor bedrijven die zich niet aan de regels van de arbeidswetgeving houden. De rechtszaken die de vakbond niet alleen tegen Deliveroo, maar ook tegen Temper, Uber en Helpling heeft aangespannen, maken keer op keer duidelijk dat ook de rechter vindt dat platformwerkers geen zzp’ers zijn, maar werknemers. Omdat de overheid nog steeds niet handhaaft op de wet DBA (is iemand werknemer of echt zelfstandige) doen platform-werkgevers niets om de rechtelijke uitspraken op te volgen.

FNV zet juridische strijd voort

Deliveroo is in hoger beroep gegaan na de laatste, ongunstige uitspraak voor hen. De uitspraak van de Hoge Raad wordt in december verwacht. Net daarvoor gaat Deliveroo nu vertrekken uit Nederland. De FNV zet haar procedures tegen Deliveroo voort. De maaltijdbezorgers hebben recht op nabetalingen.

In een email aan de klanten laat Deliveroo weten dat het de moeilijke beslissing heeft genomen om een consultatieproces te starten over het voorstel om de activiteiten in Nederland stop te zetten. Volgens het bedrijf was dit geen gemakkelijke beslissing en ze hebben hier heel goed over moeten nadenken. Op dit ogenblik doorlopen ze nu een consultatieproces over het voorstel om de Nederlandse markt te verlaten.

Gerelateerde artikelen:
De maaltijdbezorgers hebben volgens FNV recht op nabetalingen.
Bliepen
Print Friendly, PDF & Email