Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

NS adviseert de reis uit te stellen of zelf vervangend vervoer te regelen.

Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV hebben stakingen aangekondigd voor vrijdag 9 september. De acties zijn weliswaar regionaal, maar het actiegebied is nu groter en de NS treinen en hun collega’s rijden door heel Nederland. Kijkend naar alle opties en de ervaringen van de vorige stakingsdagen ziet de spoorvervoerder geen mogelijkheid om op een verantwoorde, betrouwbare en veilige manier een dienstregeling te rijden.

Dit betekent dat er op vrijdag 9 september de hele dag geen NS-treinen kunnen rijden in Nederland. NS vindt het buitengewoon vervelend dat reizigers opnieuw zoveel last hebben van de impact van de acties. Te meer omdat NS de vakbonden afgelopen dinsdag een nieuw bod heeft gedaan en heeft uitgenodigd om het gesprek hierover te hervatten. De vakbonden hebben deze uitnodiging inmiddels geaccepteerd.Cao-onderhandelingen

NS wil een goede cao overeenkomen. Goed voor werknemers die de kosten van het levensonderhoud en de werkdruk hebben zien stijgen. En goed voor NS, dat nog voor grote opgaven staat. Een cao krijg je alleen voor elkaar met alle partijen aan tafel. NS heeft gisteren een stap gezet en de vakbonden uitgenodigd voor een hernieuwd gesprek. NS is teleurgesteld dat de vakbonden ondanks deze handreiking toch besluiten de staking door te zetten. Hoewel vakbonden de staking niet opschorten, vindt NS het belangrijk om het gesprek te hervatten. Het is immers in het belang van onze reizigers en hun collega’s om snel tot een goede cao te komen.Meer acties volgende week

Ook voor dinsdag 13 en donderdag 15 september hebben de vakbonden acties aangekondigd. Op dinsdag 13 september betreft het opnieuw meerdere grotere regio’s, voor donderdag 15 september staan acties gepland in Midden-Nederland, het hart van het werkgebied van NS. Ook voor deze dagen verwachten ze dat de regionale stakingen grote impact zullen hebben op het NS treinverkeer in heel Nederland.NS adviseert de reis uit te stellen of zelf vervangend vervoer te regelen. Er kan geen alternatief busvervoer worden ingezet. Ze vinden het buitengewoon vervelend dat reizigers zoveel last hebben van de impact van de acties.Schiphol en Internationaal

Lees ook  NS: Transvision en Trigion garandeert veilige reis tijdens spoorwerkzaamheden

Op dit moment wordt onderzocht wat de impact van de actie is voor reizigers van en naar Schiphol en voor de internationale treinen die door Nederland rijden. Meer informatie hierover wordt door NS zo snel als mogelijk bekend gemaakt.NS adviseert om kort voor vertrek de Reisplanner of NS-app te raadplegen.

Gerelateerde artikelen:
AppStores