DVDP width=

93% van de aanwezigen wees het eindbod van de werkgevers af.

Afgelopen week kwamen honderden leden van FNV en CNV online bij elkaar om hun stem te laten horen. De grote vraag was of ze akkoord gaan met het eindbod van de werkgevers? Het antwoord was overduidelijk, want 93% van de aanwezigen wees het eindbod van de werkgevers af. Opvallend genoeg gaven 92% van de aanwezige leden aan actie te willen voeren voor een betere CAO.

In de cao’s van Zorgvervoer & Taxi staan afspraken over loon, toeslagen, werktijden, overwerk, vakantie en pensioen voor taxichauffeurs (straattaxi) en het contractvervoer. Werkgevers boden een loonsverhoging van 12% over 2 jaar. De wachtdagen en loonkorting bij ziekte willen ze behouden en ook willen ze terug naar de oude verloonde tijd regels, waarbij je niet wordt betaald als er geen ritten voor je zijn. Acties zijn in aandacht en de bonden kunnen door deze enorme actiebereidheid de stakingskas openen voor hun leden.

acties

Op 14 oktober brachten de werkgevers hun eindbod in de cao-onderhandelingen uit. Dit bod biedt enerzijds wat loonsverhoging, maar mist volledig vooruitgang op alle andere cruciale arbeidsvoorwaarden. Bovendien blokkeert het bod volgens de bonden verdere verbeteringen voor de komende twee jaar. FNV roept haar leden op deel te nemen aan het actiecomité en vraagt de leden hoe en waar ze willen actie voeren.

Eerder liepen zo’n 75 Leden van FNV Zorgvervoer en Taxi en CNV Vakmensen vrijdag 21 oktober een mars door Ede. Ze vroegen daarmee aandacht voor de stukgelopen cao-onderhandelingen met werkgeversorganisatie KNV. De mars werd gezien als een laatste poging om de KNV te bewegen het ondermaatse eindbod voor een nieuwe cao in te trekken en acties in het leerlingen- en Wmo-vervoer te voorkomen.

Lees ook  Praktijksessie verkeersveiligheid voor leden Koninklijk Nederlands Vervoer
Gerelateerde artikelen:
Opvallend gaven 92% van de aanwezige leden aan actie te willen voeren voor een betere CAO.
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email