Pitane Image

Ontwikkelingen tonen aan dat de weg naar volledig elektrische mobiliteit niet lineair is en dat autofabrikanten zich moeten aanpassen aan veranderende marktomstandigheden en technologische uitdagingen.

Verschillende grote autofabrikanten, waaronder General Motors (GM), heroverwegen hun strategieën met betrekking tot EV’s en plug-in hybride voertuigen (PHEV’s). De autofabrikant die eerder de volledige focus legde op volledig elektrische voertuigen, kondigde onlangs aan dat het weer plug-in hybride opties gaat aanbieden. Deze stap volgt op de uitdagingen die GM ondervond met de productie en levering van zijn eerste volledig elektrische voertuig, de Chevy Bolt EV, en vertragingen in enkele van zijn belangrijkste nieuwe EV-programma’s.

Ondanks eerdere beloften om volledig over te stappen op elektrische voertuigen (EV’s), heeft CEO Mary Barra bevestigd dat het bedrijf terugkeert naar de productie van plug-in hybride auto’s, een beslissing die de industrie en consumenten heeft verrast. Barra gaf geen specifieke details over de volumes of specifieke modellen die een plug-in optie zullen krijgen, maar haar opmerkingen over de technologie die al in specifieke programma’s in andere markten bestaat, met name China, wijzen mogelijk op het gebruik van dezelfde modellen. Andere autofabrikanten, zoals Tesla, hebben ongetwijfeld manieren gevonden om volledig elektrische voertuigen op een winstgevende manier in volume te produceren.

daling

De wereldwijde vraag naar EV’s, hoewel nog steeds groeiend, is in recente tijden afgenomen. Deze vertraging heeft gevolgen voor de gehele auto-industrie. De verkoop van elektrische voertuigen in Duitsland, inclusief plug-in hybride modellen, daalde vorig jaar met 16% en wordt verwacht verder te dalen in 2024.

De EV-markt wordt ook geconfronteerd met andere uitdagingen, zoals hoge kosten, onvoldoende infrastructuur en zorgen over de actieradius, vooral in de vrachtwagensector. Mike Kucharski, mede-eigenaar van JKC Trucking, benadrukte de noodzaak van betrouwbare technologie in de transportsector, aangezien storingen in deze sector catastrofale gevolgen kunnen hebben, met name voor de voedselvoorzieningsketen in Amerika.

Lees ook  Langer laden kost je meer door de opkomst van het blokkeertarief
(Tekst loopt door onder de foto)
Mary Barra

General Motors CEO Mary Barra bevestigd dat het bedrijf terugkeert naar de productie van plug-in hybride auto's.

Ford, een van de grootste automakers ter wereld, heeft onlangs hun EV-productie teruggeschroefd vanwege een groeipercentage dat langzamer stijgt dan eerder werd verwacht. Deze aanpassing volgt op een periode van forse investeringen in elektrische mobiliteit en benadrukt de uitdagingen waar veel traditionele autofabrikanten voor staan bij de overgang naar elektrische aandrijving.

Tesla, onder leiding van CEO Elon Musk, wordt ook niet gespaard door deze industrie-brede problemen. Musk waarschuwde vorige week voor een aanzienlijke vertraging in de verkoopgroei dit jaar. Dit nieuws had een directe impact op de aandelenmarkt; aandeelhouders zagen maar liefst 80 miljard dollar aan marktwaarde van Tesla verdwijnen de dag na de aankondiging. De waardedaling is een duidelijk teken van het verminderde vertrouwen van beleggers in de korte-termijn vooruitzichten van de EV-markt.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
AppStores
Print Friendly, PDF & Email