Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Tesla-investeerders maken zich zorgen over zijn vermogen om zich te concentreren op zijn rol als CEO van 's werelds meest waardevolle autofabrikant.

Het imago van het automerk is nauw verweven met dat van zijn baas. Door meedogenloze managementmethoden aan de kaak te stellen, bezorgt laatstgenoemde hem nu anti-reclame. Volgens Mike Blake van het persbureau Reuters zorgt de brutaliteit van de beslissingen die de afgelopen weken op Twitter zijn genomen ervoor dat de rating van de leider daalt en hij trekt het imago van zijn merk in dezelfde beweging.

Bevelen en tegenbevelen, uitdrukkelijk ontslag van de helft van het personeel, een ultimatum aan wie overblijft en ontslag van medewerkers die intern kritiek durven te uiten Kortom, de overname van Elon Musk verandert dag na dag in een inventarisatie van de ergste managementfouten op Twitter.  Maar als deze chaos de toekomst van de blauwe vogel hypothekeert, schaadt het ook het grootste succes van Elon Musk, Tesla.

aandelen

De aandelenkoers van de fabrikant van elektrische auto’s begon te lijden toen de baas afgelopen april begon te verkondigen dat hij Twitter wilde overnemen. De angst van investeerders was tweeledig: ze vreesden dat SpaceX-eigenaar en Tesla-CEO Elon Musk minder tijd aan Tesla zou besteden, en dat hij aandelen zou verkopen om de overname van Twitter te financieren – wat zijn betrokkenheid opnieuw zou kunnen verminderen.

De aandelen van Tesla zijn met 50% gedaald sinds begin april. “Tesla-investeerders zullen gefrustreerd raken”, zegt Gene Munster, beherend vennoot bij het durfkapitaal bedrijf Loup Ventures. “Hij zal waarschijnlijk meer tijd op Twitter doorbrengen wat voor Tesla-investeerders onprettig aanvoelt.”

Lees ook  Tweedehands: prijsdalingen zegen voor koper maar vloek voor eigenaar
(Tekst loopt door onder de foto)
Vox populi, vox Dei de stem van het volk is de stem van God.

Elon Musk startte vrijdag laat een Twitter-enquête waarin hij volgers vroeg om te stemmen over het al dan niet herstellen van het account van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump op het platform. Uit de eerste resultaten bleek dat ongeveer 60% ja stemde. “Vox Populi, Vox Dei,” tweette Musk, een Latijnse uitdrukking die betekent “de stem van het volk is de stem van God”. De poll stond 24 uur open.

Het besluit van Musk om Twitter-gebruikers om advies te vragen over wie er op het platform zouden moeten komen, maakt deel uit van een enorme herstructurering van het bedrijf, inclusief massale ontslagen. Musk zei eerder op de dag dat er nog geen beslissing was genomen om het account van Trump terug te halen en dat Twitter een aantal controversiële accounts had hersteld die waren verbannen of opgeschort, waaronder de satirische website Babylon Bee en komiek Kathy Griffin.

Gerelateerde artikelen:
Luchthavenvervoer