Afgelopen week werd er genoeg geschreven over de hitte, hitte records en tropenroosters. Geen noemenswaardige problemen verder op de weg en, aangezien vliegtuigen door gebrek aan kerosine niet konden opstijgen vanaf Schiphol, in het luchtruim al evenmin. Door deze storing kreeg de term ‘klimaatneutraal’ vliegen een nieuwe beleving voor de passagiers. Het gevoel van een survivaltocht werd nog meer versterkt door de in de haast verzamelde veldbedden en gebrek aan informatie. 

Dringend investeren in raampjes die open kunnen.

Wellicht was het meest opvallende de noodkreet, wanneer deze warmte een normaal beeld wordt, dat het spoor om haar rol te kunnen waarmaken als klimaatvriendelijk en sociaal transport van de toekomst, nood heeft aan grootschalige investeringen. In een trein waar de airco uitvalt kunnen nauwelijks raampjes geopend worden en wordt het snel bloedheet.

FNV Taxi kreeg veel reacties kreeg van leden bij taxivervoerder Noot waar de inhoud van de cao een nieuwe dimensie krijgt door het ondertekenen van een supplement bij contractverlenging. Dan ben je meteen bereid alle soorten werkzaamheden in het personenvervoer te verrichten en uiteraard 24/7 inzetbaar. Om die werkzaamheden uit te voeren ben je bereid met eigen vervoer naar alle vestigingen te reizen zonder reiskostenvergoeding conform cao.

Innovatie en meedenken op niveau 4 met de vervoerssector.

Goed nieuws uit de innovatie hoek want Bosch en Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, hebben een nieuwe parkeerhulp ontwikkeld. Het volstaat om tot vlak na de slagboom te rijden, vervolgens een paar keer op het scherm van de smartphone tikken en zo de bestuurderloze parkeerfunctie te activeren. Je hebt er zelf helemaal niets aan als taxichauffeur want het gaat dus om niveau 4 van autonoom rijden, waarbij de auto zelfrijdend is in een afgebakend gebied.

Lees ook  Beleidsweerstand Gilkinet tegen zelfrijdende auto's hobbel op de weg

Achmea wil dergelijke nieuwe ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en veiligheid graag helpen vormgeven en sloot zich als eerste Nederlandse verzekeraar aan bij een internationale coalitie van partners uit onder andere de auto-industrie, technologie-industrie, non-profit sector en de wetenschap (PAVE). Het coöperatieve moederbedrijf van bekende verzekeraars, zoals Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis steunt de vervoersector met haar eigen visie over mobiliteit. Een aparte visie want Zilveren Kruis kreeg het voor elkaar een aanbesteding in de markt te plaatsen waar niemand op inschreef. Wellicht snapt de taxisector de visie niet helemaal?

Grote vertragingen verwacht bij trein, tram, bus en metro.

Uitkijken wordt het volgende week naar het boerkaverbod want die kunnen vertragingen in het OV veroorzaken van minimaal een half uur. Vanaf 1 augustus mogen medewerkers zelf weten of zij de moslima met boerka of nikab of de drager van een bivakmuts aanspreken op het verbod, maar zij mogen niet uit de trein, bus, metro of tram worden gezet. Dat is een taak van de politie die aangeeft dat zij bij een melding vanuit het openbaar vervoer niet binnen een half uur bij de bewuste tram, trein, metro of bus is.

FNV
Print Friendly, PDF & Email