Op maandag 12 april start de bouw van het nieuwe knooppunt Sint-Anna Linkeroever. Wie richting zuiden reist via Antwerpen moet rekening houden met veel verkeersoverlast. Vanaf donderdag 8 april wordt het verkeer omgeleid voor de aanleg van het nieuwe verkeersknooppunt St. Anna vlak bij de Kennedytunnel. De aanleg van het knooppunt zelf zal duren tot het voorjaar van 2024 en loopt in verschillende fases. De eerste fase loopt tot augustus want dan wordt het knooppunt afgebroken en kan het verkeer niet meer via de bestaande snelweg rijden en moet het via tijdelijke wegen. Het verkeersknooppunt moet op termijn veiliger en stiller worden. Het verbindt de Antwerpse ring met de E34 en de Charles de Costerlaan op linkeroever. Het zal later ook de aansluiting worden op de toekomstige Scheldetunnel.

De verkeersomleiding gebeurt in vier nachten vanaf donderdagavond 8 april tot maandagochtend 12 april. Lokaal moet er dan rekening worden gehouden met een verminderde capaciteit, tijdelijke afsluitingen en veranderende verkeerssituaties. Het verkeer tussen de E34 en de E17/Kennedytunnel kan de werf passeren op 2 keer 2 versmalde rijstroken naast de bestaande snelweg. Maar het verkeer met bestemming Linkeroever en Waaslandenhaven-Oost wordt via tijdelijke wegen rondom het knooppunt Sint-Anna geleid. 

Lees ook: Wegenwerken duren in Vlaanderen altijd lang

werken Sint-Anna - Antwerpen
Print Friendly, PDF & Email