PITANE.BLUE - ALLE NIEUWS OVER MOBILITEIT

VoloCity nieuwste luchttaxi in stedelijk gebied


Volocopter, de pionier in stedelijke luchtmobiliteit, presenteerde het ontwerp voor zijn nieuwste model luchttaxi, de VoloCity. Deze wordt de vierde generatie elektrische start- en landingsvliegtuigen (eVTOL) van de Duitse Urban Air Mobility-ontwikkelaar.

De VoloCity is ontworpen om te voldoen aan alle veiligheidsnormen die zijn gespecificeerd door het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (verbeterde SC-VTOL-categorie) en bevat feedback van gebruikers en testgegevens van alle eerdere Volocopter-generaties.

Met een berekend bereik van 35 km en een vliegsnelheid van 110 km / u is de VoloCity ontworpen om te worden gebruikt als een on-demand luchttaxi in de binnenstad.

Volocopter schreef luchtvaartgeschiedenis met de eerste bemande vlucht van een elektrisch aangedreven verticaal start- en landingsvliegtuig in 2011. Sindsdien heeft het Duitse bedrijf drie generaties vliegtuigen gebouwd.

Volocopter werkt samen met internationale spelers zoals Fraport, de exploitant van Frankfurt International Airport (FRA).

Lees ook: De tijd dat de luchtvaart groeide op de automatische piloot is voorbij

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “VoloCity nieuwste luchttaxi in stedelijk gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *