Volocopter, de pionier in stedelijke luchtmobiliteit, presenteerde het ontwerp voor zijn nieuwste model luchttaxi, de VoloCity. Deze wordt de vierde generatie elektrische start- en landingsvliegtuigen (eVTOL) van de Duitse Urban Air Mobility-ontwikkelaar.

De VoloCity is ontworpen om te voldoen aan alle veiligheidsnormen die zijn gespecificeerd door het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (verbeterde SC-VTOL-categorie) en bevat feedback van gebruikers en testgegevens van alle eerdere Volocopter-generaties.

Met een berekend bereik van 35 km en een vliegsnelheid van 110 km / u is de VoloCity ontworpen om te worden gebruikt als een on-demand luchttaxi in de binnenstad.

Volocopter schreef luchtvaartgeschiedenis met de eerste bemande vlucht van een elektrisch aangedreven verticaal start- en landingsvliegtuig in 2011. Sindsdien heeft het Duitse bedrijf drie generaties vliegtuigen gebouwd.

Volocopter werkt samen met internationale spelers zoals Fraport, de exploitant van Frankfurt International Airport (FRA).

Lees ook: De tijd dat de luchtvaart groeide op de automatische piloot is voorbij

Print Friendly, PDF & Email