Het blijft stil in de lucht, vliegmaatschappij Transavia annuleert alle vluchten tot en met 6 mei vanwege de verspreiding van het coronavirus, meldt de luchtvaartmaatschappij maandag. Tenzij het gaat om vluchten in opdracht van Buitenlandse Zaken om gestrande reizigers op te halen (repatriëringsvluchten). Eerder was aangekondigd dat er van maandag 23 maart tot en met 15 april niet zou worden gevlogen, deze periode is verlengd tot 6 mei. De toenemende restricties en maatregelen vanuit Nederland en andere landen legden Transavia steeds meer beperkingen op en daarom annuleert  vliegmaatschappij Transavia alle vluchten.

Een woordvoerster van Transavia legt uit dat het bedrijf zijn klanten zekerheid wil bieden, gelet ook op de opgelegde beperkingen, restricties en maatregelen vanuit de Nederlandse overheid en autoriteiten in andere landen. Transavia had vluchten tot en met 15 april al opgeschort.

Transavia geeft passagiers extra tijd in deze onzekere corona periode, passagiers kunnen hun tickets met vertrekdatum tot en met 31 mei, gratis omboeken naar een later tijdstip en eventueel naar een andere bestemming. De luchtvaartmaatschappij zal wekelijks bekijken of verlengen van deze termijn nodig is. Passagiers worden hierover via de mail en website geïnformeerd en ontvangen een voucher ter hoogte van de waarde van hun reis bij annulering van vluchten.

Het weer opstarten van de vluchten naar bestemmingen hangt af van de ontwikkelingen rond het coronavirus. Vanwege de uitzonderlijke omstandigheden nu had Transavia eerder al besloten om het vliegen vanaf Brussel uit te stellen naar maart 2021. Transavia, onderdeel van Air France- KLM, is qua grootte de tweede luchtvaartmaatschappij van Nederland. Normaal vervoert Transavia jaarlijks ruim 15 miljoen passagiers

Lees ook  Meer passagiers vliegen naar Caribisch Nederland

Lees ook: Haagse bronnen houden geen rekening met een lockdown

Eindhoven Airpoirt
Print Friendly, PDF & Email