BLUE

Rondreis door Spanje en Portugal abrupt afgebroken in Destelbergen.

De inzittenden zijn inmiddels terug in Nederland maar de impact is goot. Slachtoffers zouden onder meer een hersenschudding en een gebroken pols hebben opgelopen. De Nederlandse buschauffeur zag een file te laat en reed achter in op een stilstaande vrachtwagen op de E17 bij Destelbergen, tussen Antwerpen en Gent.

in beslag genomen

Volgens een verklaring aan de Belgische politie merkte de 50-jarige chauffeur, van het Nederlandse bedrijf Betuwe Express uit het Gelderse Herveld, de file te laat op. De telefoon werd ter controle in beslag genomen maar uit de resultaten bleek het toestel niet de aanleiding te zijn geweest voor het te laat opmerken. Bestuurders mogen elektronische apparaten enkel gebruiken. Zijn rijbewijs werd wel ingetrokken voor vijftien dagen.

De chauffeur, die na de crash lange tijd gekneld zat, trapte nog hard op de rem, maar kon botsing niet meer voorkomen. Het ongeval gebeurde rond 12 uur in de richting van Gent. Op de bus raakten in ongeveer 20 inzittenden, vooral oudere personen, lichtgewond. De snelweg werd afgesloten en al het verkeer richting Gent moest de snelweg verlaten in Beervelde en een omleiding volgen.

Grote complimenten aan de hulpdiensten van de gemeente @Destelbergen (nabij Gent) en burgemeester @ElsieSierens die ruim 40 Nederlanders opvingen na het busongeluk op de E17.

De Nederlandse Ambassadeur Kleiweg prees de hulpdiensten van de gemeente Destelbergen en complimenteerde burgemeester Elsie Sierens (Open Vld Destelbergen-Heusden) die de Nederlanders opvingen na het busongeluk op de E17. De Ambassadeur sprak er met zijn landgenoten. 

Foto Twitter - Nederlandse Ambassadeur in België, burgemeester Elsie Sierens en hulpdiensten
Gerelateerde artikelen:
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email