Print Friendly, PDF & Email
InnoTrans

InnoTrans is niet alleen een platform voor het tonen van wereldwijde innovaties, maar ook een essentieel evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van transporttechnologie.

Van 24 tot 27 september 2024 wordt in Berlijn de toekomst van mobiliteit hervormd door digitalisering, elektrificatie, automatisering en duurzaamheid op InnoTrans, de toonaangevende vakbeurs voor transporttechnologie. Dit evenement, dat elke twee jaar plaatsvindt, trekt sleutelfiguren uit de sector aan en biedt unieke netwerkmogelijkheden voor internationale samenwerking.

De beurs opent met een ceremonie in palais.Berlin, waarbij meer dan 1.000 gasten uit politiek, bedrijfsleven en media aanwezig zullen zijn. Belangrijke sprekers zoals EU-transportcommissaris Adina Valean, de federale minister van Transport en Digitale Zaken Dr. Volker Wissing, en Dirk Hoffmann, COO van Messe Berlin, zullen het evenement officieel openen.

Een van de hoogtepunten is de paneldiscussie ‘Van Hype tot Realiteit – AI in de mobiliteitssector’, met sprekers zoals Dr. Richard Lutz, CEO van Deutsche Bahn AG, en Mohamed Rabie Khlie, CEO van het Marokkaanse Nationale Spoorwegbureau.

Nieuw dit jaar is het AI Mobility Lab in Hal 7.1a, waar meer dan 30 exposanten de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie, cybersecurity, gegevensbescherming en robotica presenteren. Google Cloud is een van de deelnemers die hun visie op het gebruik van AI in logistiek en supply chains deelt. Guido Massfeller, directeur Business Development Public Sector bij Google Cloud in Duitsland, benadrukt het belang van InnoTrans als een cruciaal trefpunt voor de industrie.

(Tekst loopt door onder de foto)
Adina Valean
Foto: InnoTrans - Michael Theurer, Parlementair Staatssecretaris, Federaal Ministerie voor Digitalisering en Transport Duitsland, Adina Vălean, EU-commissaris voor Transport, Dr. Volker Wissing, Federaal Minister voor Digitalisering en Transport Duitsland (v.l.n.r.)

In de AI Mobility Lab zal ook Next Generation Robotics zijn ARGO-systeem tonen, een robotarm ontworpen voor de inspectie van treinonderstellen. Dit systeem maakt gebruik van geavanceerde AI-algoritmen om onderhoudsbehoeften vast te stellen, waardoor onderhoud aan spoorvoertuigen voorspelbaar en efficiënter wordt.

CRRC Academy presenteert haar Industrial AI Open Platform, een cloudgebaseerde AI-oplossing die bedoeld is om industriële systemen te revolutioneren. ZHAO Mingyuan, plaatsvervangend decaan van de CRRC Academy, is overtuigd van de impact van AI op de digitalisering en intelligentie binnen de industrie.

Naast de exposities biedt InnoTrans 2024 lezingen aan in de AI Mobility Corner en worden er speciale AI-rondleidingen georganiseerd die bezoekers in staat stellen direct in contact te komen met de innovaties.

InnoTrans is niet alleen een platform voor het tonen van wereldwijde innovaties, maar ook een essentieel evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van transporttechnologie. Het is duidelijk dat digitalisering en AI een steeds grotere rol zullen spelen in hoe wij denken over mobiliteit en efficiëntie in het openbaar vervoer.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
Pitane Alexandria