Print Friendly, PDF & Email

Na de deelfietsen en de deelscooters start in Rotterdam een proef met het delen van kleine elektrische voertuigen. Wethouder Judith Bokhove gaf vandaag het officiële startschot voor de nieuwe duurzame deeldienst.

Rotterdam zoekt naar slimme oplossingen die bijdragen aan een gezonde en bereikbare stad voor Rotterdammers en bezoekers. Met de inzet van deelmobiliteit kunnen meer Rotterdammers zich in de stad verplaatsen met minder voertuigen.

De Lev neemt aanzienlijk minder ruimte in beslag dan een auto. Er is voldoende ruimte voor 2 personen en een klein beetje bagage. De 100% elektrische wagens rijden maximaal 45 km/uur. De Levs kunnen op een gratis parkeerplek worden geparkeerd.

“Lev streeft naar een leefbare stad met minder luchtvervuiling, minder files, en meer groen. We starten deze pilot in Rotterdam aangezien ons concept goed aansluit bij de richting die de gemeente heeft gekozen om uitdagingen in de stad aan te pakken. Rotterdam loopt daarmee voorop met het creëren van een groene en duurzame stad” – Ytzen Zeilstra – Managing Director Lev.

Lev is een netwerk van kleine elektrische voertuigen die voor iedereen vanaf 18 jaar met een geldig rijbewijs toegankelijk zijn. Met de app van Lev kan het voertuig worden geboekt, ontgrendeld en worden gestart. Er wordt alleen voor de rit betaald. De Lev is een brommobiel en mag dus alleen op de weg rijden en parkeren op een autoparkeerplek.

Kijk voor meer informatie op getlev.nl

Lees ook  Duurzaam: de bakfiets verovert de stad al remmen lokale regels de groei